x
Annonce
Indland

Virussmitte på TV2: Medarbejderne er bekymrede

Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Produktionen på TV2 vil sandsynligvis blive ramt, hvis flere medarbejdere skal i karantæne for coronavirus.

Flere medarbejdere på TV2 er bekymrede, efter at det er kommet frem, at en medarbejder på TV2 News er blevet smittet med coronavirus.

Annonce

Det siger nyhedsdirektør på tv-stationen Mikkel Hertz.

- Der er nogle, der er bekymrede, og det forstår jeg godt. Det var jeg også selv, da jeg lige hørte det.

- Men den bekymring forsøger vi med myndighedernes hjælp at italesætte og prøver at give så klare svar som muligt på de spørgsmål, der måtte melde sig, siger han.

Medarbejderne på TV2 på Teglholmen i Københavns Sydhavn er torsdag formiddag blevet indkaldt til et møde, hvor Styrelsen for Patientsikkerhed også vil være til stede for at svare på spørgsmål.

Den smittede medarbejder, Jakob Tage Ramlyng, havde været på skiferie i Italien, og var onsdag taget på arbejde.

Han valgte i samråd med sin chef at tage hjem igen, da han begyndte at føle sig dårlig tilpas, og natten til torsdag fik han besked på, at han var smittet med coronavirusset.

Styrelsen for Patientsikkerhed vil i løbet af torsdagen tage kontakt til de personer på TV2, der kan risikere at være blevet smittet, for at finde ud af, om de skal i karantæne.

- Hvor mange der i givet fald skal i karantæne, ved vi ikke endnu, men det kommer sikkert til at påvirke vores produktion på en eller anden måde, men i hvor høj grad ved jeg ikke, siger Mikkel Hertz.

- Vi var i nat bekymret for, om vi skulle lukke hele huset ned med det samme, men det har vi fået at vide, at der ikke er grund til.

Sundhedsmyndighederne har nemlig oplyst tv-stationen om, at der går mellem 2 til 12 dage, fra man er smittet, til man kan give smitten videre.

TV2 er torsdag morgen endnu ikke begyndt at sende medarbejde hjem, der enten har været i kontakt med den smittede eller som er meget bekymrede.

- Vi risikerer at gøre noget forkert, hvis vi gør noget, for jeg ved ikke, om de må tage en bus eller taxa hjem, så vi afventer myndighedernes vejledning, siger Mikkel Hertz.

Jakob Tage Ramlyng er den første i Danmark, der er blevet konstateret smittet med coronavirus.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce