x
Annonce
Indland

Virusfrygt sender danskere i karantæne på hotel på Tenerife

Christopher Betts/Reuters
En italiensk turist på Tenerife er smittet med coronavirus, og det har sendt op mod 1000 turister i karantæne.

Der er mindst seks danskere i karantæne på Tenerife sammen med op mod 1000 andre turister på et hotel i byen Adeje.

Annonce

To af de karantæneramte er gæster, som rejser med rejseselskabet Bravo Tours.

De to personer ankom mandag. De har det godt og har ingen symptomer på sygdom, oplyser Bravo Tours til Ritzau.

Også et dansk ægtepar med deres børnebørn er i karantæne på hotellet. De har selv booket hotellet, skriver dr.dk.

Ægtemanden opdagede tirsdag morgen et papir under døren.

- Jeg læser papiret, hvor der står, at vi er karantæneramte, og at vi ikke må forlade vores værelse, indtil de spanske sundhedsmyndigheder har givet en anden meddelelse, siger Søren Christensen over en Skype-forbindelse til dr.dk fra sit hotelværelse.

TUI Danmark oplyste tirsdag morgen, at de havde tre gæster på hotellet, men tirsdag formiddag meddeler selskabet til TV2, at de tre danskere ikke befinder sig på det hotel, der er sat under karantæne på Tenerife.

TUI's vagtcentral har taget fejl - de tre danskere var på vej til det pågældende hotel, men bliver nu omdirigeret til et andet hotel, oplyser pressechef Mikkel Hansen til TV2.

Gæsterne er i karantæne, efter at en italiensk turist på øen er blevet smittet med coronavirus.

Der er tale om hotellet H10 Costa Adeje Palace, som bliver benyttet af både Bravo Tours, Sun Tours og TUI Danmark.

Der befinder sig flere nordiske feriegæster på hotellet. Det drejer sig om svenskere, finner og danskere, oplyser pressechefen for TUI til tv-stationen.

Den italienske turist havde feber og henvendte sig søndag på en privat klinik.

Det blev efterfølgende påvist, at han er smittet med coronavirus.

Manden, der er læge, er nu indlagt på et lokalt hospital.

Den spanske avis El Pais skriver, at hotellet er lukket ned og gæsterne sat i karantæne.

En talskvinde for sundhedsstyrelsen på De Kanariske Øer siger, at hundredvis af gæster og ansatte nu testes for virusset.

- Vi undersøger de mennesker, der har været i kontakt med patienten, herunder folk på hotellet, siger talskvinden.

Hos Sundhedsstyrelsen følger man situationen.

- Det håndteres af de spanske myndigheder, og det er dem, der har besluttet at karantænesætte borgerne. Vi har fuld tillid til, at de spanske myndigheder kan håndtere sagen, siger overlæge Bolette Søborg til Ritzau.

/ritzau/

Artiklen hos TV2
Link til artikel fra dr.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Alt udsolgt midt i corona-hjemsøgelsen

Dagens gode lokale erhvervsnyhed i går var, at Lalandia nu har solgt samtlige 440 feriehuse i den kommende feriepark i Søndervig. Nogle af os husker sikkert, hvordan de første ferieparkplaner i Søndervig blev stoppet af finanskrisen i 2008, og det tog årevis og et gigantisk benarbejde fra projektmager Keld Hansens side at få pustet nyt liv i projektet igen. Sådan ser det heldigvis ikke ud til at ende denne gang. Ingen af os ved, hvor landet lander økonomisk, når corona-krisen engang er slut; sjovt bliver det ikke, så meget er sikkert. Men folk har altså ikke mistet modet til at investere i feriehusprojektet i Søndervig, og det er positivt af flere grunde. For det første er det med til at sikre, at projektet bliver gennemført, og det er endnu vigtigere, end det var før coronakrisen; det vil tilføre turismen i vort område et kvalitetsløft, vi får brug for i efter-corona-verdenen. Lalandia vil være endnu en grund til at vælge at tage på ferie i vort område frem for andre steder. For det andet bidrager Lalandia-byggeriet og de investeringer i infrastrukturen i området, som det medfører, til at skabe aktivitet i lokalsamfundet, både i byggefasen og i den efterfølgende driftsfase. Det er vigtigt, for vi må regne med, at arbejdsløsheden stiger voldsomt, i alt fald i en periode, og derfor har vi brug for alle de arbejdspladser, vi kan skaffe. For det tredje - og det er ikke det mindst vigtige - vil synet af, at der sker noget, at der er gang i byggeaktiviteterne, være med til at løfte optimismen og troen på, at samfundet ikke er kastet ned i en afgrundsdyb depression. Noget af det mest nedslående ved finanskrisen i 2008 var netop, at alt i en periode gik i stå. Der er ingen grund til at besmykke virkeligheden. Lige nu står vi midt i den værste krise, økonomisk og sundhedsmæssigt, nogen af os kan huske. Hvordan verden ser ud på den anden side af tunnellen, ved vi selvsagt ikke. Derfor er det også så vigtigt at glæde sig over det, der trods alt peger hen imod fremtidig vækst og udvikling i vort område. Hvem ved - måske god plads og masser af frisk luft fremover vil være et af de bedste turistmæssige salgsargumenter. Det kan vi alt fald byde på her i Naturens Rige.

Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce