x
Annonce
Ringkøbing

Virus sætter en stopper for forfatters rejse til Milano

Forfatter Dorthe Nors skulle lige nu have været i Milano, men af frygt for spredning af corona-virus er en nordisk litteraturfestival i den italienske storby blevet aflyst. Arkivfoto: Agnete Schlichtkrull
Forfatter Dorthe Nors, der bor i Vedersø, skulle i disse dage have deltaget i en litteraturfestvial i Milano. Men festivalen er aflyst på grund af frygt for corona-smitte.

Vedersø: Ifølge Dorthe Nors' officielle kalender skulle hun fra torsdag til søndag i denne uge have deltaget i en nordisk litteraturfestival, 'Il Festival Boreali 2020', i den italienske by Milano. Men af frygt for spredning af corona-virus er festivalen aflyst.

Dermed må den 49-årige forfatter med privat base i Vedersø blive hjemme:

- Jeg er tit på festivaler. Det er en del af mit arbejde. Jeg har ikke været i Milano før, så jeg havde glædet mig til at opleve byen, domkirken og så videre, siger Dorthe Nors til Herning Folkeblad.

Hendes forfatterskab omfatter en række romaner og novellesamlinger, der er solgt til udgivelse i 20 lande. Senest blev Kina i slutningen af 2019 plottet ind på Dorthe Nors' verdenskort, da hendes succesroman 'Spejl, skulder, blink' blev sendt på langfart.

Annonce

Udsigt til Sverige

Til Herning Folkeblad siger Dorthe Nors, at hun ikke er specielt sygdomsangst:

- Men der er ikke meget ved at deltage i en festival, hvor publikum ikke kommer, fordi de er sygdomsangste, og byen er lukket ned, og du skal bruge tre dage på et hotel med at spritte hænder af. Det går hen og bliver meningsløst på et tidspunkt, siger den vestjyske forfatter til avisen.

Ifølge Dorthe Nors officielle forårskalender har hun indtil videre sat kryds ved blandt andet mandag 16. marts, hvor hun fortæller om sit forfatterskab på Rude Strands Højskolesangbogskursus.

Senere i marts har Dorthe Nors udsigt til rejser til Gøteborg og Stockholm, hvor der også er fokus på hendes forfatterskab.

Annonce
Annonce
Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Vestjylland

Regionsrådsformand: Situation i Holstebro er så alvorlig at patienter må sendes til andre hospitaler

Annonce