Hvide Sande

Vinterbadere sætter ny rekord i Søndervig

Der er atter udsigt til masser af mennesker på stranden, når sjette udgave af Søndervig Vinterbadefestival bliver afviklet på årets sidste dag. Pressefoto: Holmsland Klit Turistforening

Arrangørerne forventer op mod 2000 deltagere, når Danmarks største vinterbadefestival 31. december bliver afviklet i Søndervig.

Søndervig: Klitterne og stranden ved Søndervig bliver på årets sidste dag indtaget af en massiv folkemængde. Det sker, når Danmarks største vinterbadefestival bliver afviklet for enden af Badevej sidst på formiddagen 31. december.

Ved 2017-udgaven blev der sat en begrænsning i deltagerantallet på 1500 mennesker med lyst til at kaste sig ud i det kolde gys, men i år bliver rammerne atter sprængt.

Lige nu er der 1652 tilmeldte, og det maksimale deltagerantallet er skruet op til 2000:

- Selv om, der popper vinterbadefestivaler op over alt, er Søndervig Vinterbadefestival stadig den største i hele Danmark, siger Lei Iben Raunow Andersen, destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening, der arrangerer festivalen i samarbejde med Søndervig Centerforening.

Arrangørerne forventer, at der kommer mindst lige så mange tilskuere som deltagere, da det er noget af en spektakulær begivenhed under åben himmel.

Selv om, der popper vinterbadefestivaler op over alt, er Søndervig Vinterbadefestival stadig den største i hele Danmark

Lei Iben Raunow Andersen, destinationsmanager i Holmsland Klit Turistforening

Østers og kransekage

Det er gratis at deltage i Søndervig Vinterbadefestival, der tilmed forkæler de vestjyske vikinger og andet godtfolk i badetøj med champagne, kransekage og østers på stranden.

Det armbånd, man som deltager skal have på, giver tilmed adgang til det nærliggende vandland hos Dancenter, hvor bekvemmeligheder som sauna og spabad kan bringe lidt tiltrængt varme tilbage i kroppen.

Den traditionsrige festival blev søsat i 2013, og året efter havde ringene i vandet spredt sig så meget, at deltagerantallet sneg sig op på knap 900.

Om et par dage bliver dette tal givetvis ganget med minimum to, når Vesterhavet frister folket med en kølig dukkert, inden festtøjet findes frem.

Lige nu lover vejrudsigten for mandag formiddag tørvejr og en temperatur på cirka seks grader.

0/0
Hvide Sande

Værft hjælper Vestas med at holde styr på vingerne

Hvide Sande

Hvid varevogn efterlyst efter bilpåkørsel

Tophistorier

Hvide Sande

Hvide Sande går fremtiden i møde og anlægger ny kaj

Kultur

Søndervig Byfest har succes med tidligt billetsalget

Hvide Sande

Åbent skib: Marinehjemmeværnet viser frem

Hvide Sande

Roere slutter vintersæson af med rejsegilde