Annonce
Ringkøbing

Vinterbadere nærmer sig drømmen om et klubhus - kommunen smider yderligere 300.000 i puljen

Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun i Ringkøbing er nu oppe på 87 medlemmer, og antallet vil givetvis vokse, når klubben får egne faciliteter tæt ved fjorden. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Drømmen om byggeri af eget klubhus er rykket et væsentligt skridt nærmere for Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun i Ringkøbing. Senest er der kommet 300.000 kroner i land via en kommunal anlægspulje.

Ringkøbing: Hun tør godt sige det højt - tilmed til en journalist: - Nu er vi ved at være i mål.

Christina Hedegård er formand for Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun, der har en stor drøm om eget klubhus ved Ringkøbing Fjord.

Drømmen fik afgørende næring i efteråret, da Nordea-fonden bød sig til med en donation på én million kroner.

Midt i jublen stod det dog klart, at der var behov for yderligere støttekroner, da vinterbadernes projekt har et budget på knap 1,6 millioner kroner.

Derfor glæder Christina Hedegård sig over, at klubben netop har fået en melding om, at kommunen står klar med 300.000 kroner fra en anlægspulje, der hører under kultur- og fritidsudvalget:

- Det begynder at nærme sig, tilføjer formanden.

Neptun har blandt andet også modtaget 100.000 kroner fra en kommunal ildsjælepulje, 25.000 fra DIF og DGI's foreningspulje samt fondspenge fra Tryg samt jem & fix.

Annonce
Christina Hedegård - der er ultrasvømmer - glæder sig som formand over, at der er ved at bæredygtig økonomi i det projekt, der skal sikre Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun eget klubhus i Ringkøbing. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Nu oppe på 87 medlemmer

På et møde med kommunen i næste uge skal det drøftes, hvordan projektet ved fjorden skal udfolde sig; også set fra brugernes synsvinkel:

- Det er vores drøm og vision, at vores klubhus som udgangspunkt skal være for alle, der bruger fjorden - at nogle ting, vil være offentligt tilgængelige, mens andre er forbeholdt klubben, siger Christina Hedegård.

Udover selve klubhuset på omkring 30 kvadratmeter rummer projektet også en mobil sauna og en lang, niveaudelt boardwalk ved det yderste havnebassin, hvor folk kan sidde på træbeklædte trin og nyde livet og udsigten.

Lige nu og her glæder formanden sig også over, at Fjordsvømmer og Vinterbaderklubben Neptun - efter seneste generalforsamling - nu står med en komplet bestyrelse, der tæller syv medlemmer:

- Det har vi aldrig prøvet før. Tilliden til og troen på os vokser, siger Christina Hedegård, der i starten af 2017 var med til at etablere klubben.

I dag har Neptun 87 medlemmer, der kan lune sig lidt ved udsigten til gode klubfaciliteter. Formanden tør endnu ikke komme med et bud på, hvornår der er fast tag over hovedet på kanten af fjorden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hjemturen blev stoppet af politiet

Annonce