x
Annonce
Mad og drikke

Vinen og sovsen fletter fint sammen

Boller i karry “Grand gout” (950 gram), Meny: 89,95 kroner

Første indtryk, da låget er blevet lettet af glasset, er, at det er en velduftende karrysovs. Det bliver bekræftet, da den varmede sovs og kødbollerne kommer op på tallerkenen. Sovsen har en bærende smag af citrongræs og korianderfrø fra karryen, og mens køkkenet har været rundhåndet med saltet i sovsen, er kødbollerne meget fint balanceret i krydring. De er faste og tætte i konsistensen og har en god størrelse.

Tilsat en portion kogte ris er det svært at skelne retten fra en hjemmelavet udgave af boller i karry. Topper du med ristet kokos, burde der være basis for stille glæde rundt om bordet. Det er mængden af boller i forhold til mængden af sovs, der holder bedømmelsen på fem små stjerner.

Annonce

2017 Côtes du Rhône, Olivier & Lafont, Côtes du Rhône, Frankrig, Meny: 89,95 kroner (13,5 procent)

Medium stråfarvet og med en intens, parfumeret duft, der bølger op fra glasset: Hvide blomster, fersken, ananas, mandarinsaft og honning. Frugt og sødme dominerer også i smagen med fersken, pære og honningmelon. Lækker eftersmag af eksotisk frugt. Vinen er nærmest olieagtig i mundfornemmelsen, men har nøjagtig syre nok til at holde balancen. Alkoholen føles en smule mere brændende, end de 13,5 procent burde give anledning til, men både alkoholen og fedmen kan dæmpes ved at servere vinen godt afkølet. Vinen er lavet på viognier (70 procent), clairette og grenache blanc (15 procent hver), og man kan ikke betegne den som elegant, men den fletter udmærket sammen med den karrykrydrede sovs. Fire stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce