Annonce
Læserbrev

Vindmøller. Borgmester med format

Debat: Endelig en borgmester med format i spidsen for en kommunalbestyrelse, som også viser format. Det drejer sig om Ikast-Brande Kommunes borgmester Ib Lauritsen, som står i spidsen for en enstemmig beslutning om, at afstanden på vindmøller i hans kommune, fremover skal være 12 gange møllehøjden til landsbyer og byområder.

Det er markant skærpede krav i forhold til den nuværende afstand, som er fire gange møllehøjden. En mølle, der eksempelvis er 150 meter høj, er det nuværende krav til afstand, således 600 meter. I Ikast-Brande Kommune vil afstanden fremover være 1800 meter!

Jeg kan kun udtrykke min dybeste respekt for, at Ib Lauritsen og hans kommunalbestyrelse i den grad viser rettidig omhu. Uden slinger i valsen tilgodeser politikerne i Ikast-Brande nu borgernes tryghed, hvad angår afstanden til vindmøller. Generelt i Danmark bliver vindmøller placeret efter forgodtbefindende med deraf følgende risiko for at blive ramt og påvirket af eksempelvis lavfrekvente lyde og andre gener på sind og krop.

Jeg mistede mit livsværk, fordi Herning Kommune brutalt besluttede, at der kunne opføres fire vindmøller 400 meter fra min minkfarm med i tusindvis af dødfødte unger til følge. Selv blev jeg ramt af hjerteproblemer og stress. I Herning Kommune har vi en borgmester og en kommunalbestyrelse, der er bedøvende ligeglad med mennesker og dyr, når der skal lefles for vindmølleindustrien. Tilsvarende rygklapper politikere har vi i nærområderne Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Lemvig og Viborg Kommuner.

I hylekoret over møllehøjde beslutningen i Ikast-Brande. er naturligvis den administrerende direktør i Wind Denmark, Jan Hylleberg. Som sædvanlig er han uden for pædagogisk rækkevidde i sin opfattelse af vindmølleindustriens gøren og laden. En skandale, at denne personage fortsat står i spidsen for vindmølleindustriens virksomheder i Danmark!

Formatet i Ikast-Brande Kommune bliver i øvrigt ikke mindre af, at kommunen har Siemens koncernen i Brande, og dermed viser, at man som politikere ikke er underlagt pression og trusler fra vindmølleindustrien.

Det kunne en flok dikkende politiske lammehaler i eksempelvis Ringkøbing-Skjern Kommune lære noget af, for her har Vestas jo total råderet over diverse beslutningsprocesser, og i Hans Østergaard en borgmester, der altid er til salg, når vindmølleindustrien kræver det!

Hvor er det trist og forstemmende, ja total uacceptabelt, at vi har en vindmølleindustri og såkaldt ansvarlige politikere, der er i lommen på hinanden!

Annonce
Arkivfoto: Søren Bidstrup/Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Narkokørsel koster kørekortet

Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce