Annonce
Tarm

Vindmøllepenge giver ny energi til Hoven

Hvert år vil de nye vindmøller ved Hoven give 600.000 kroner til lokalsamfundet. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Efter ønske fra lodsejer er der investeret 4,2 millioner kroner i anparter i de nye Hoven-møller. Det giver 600.000 kroner årligt til en ny sogne-fond.

HOVEN: Inden nytår er de seks nye vindmøller ved Hoven blevet tilsluttet el-nettet, og så snart, de drejer rundt, bliver der genereret ekstra penge til sognet.

Som en betingelse for at få opstillet møllerne på Heimdals jord, har Heimdals ejer, Dorte Svenstrup nemlig ønsket, at der bliver oprettet en fond, der skal styrke lokale tiltag.

Konkret råder fonden over vindmølleanparter for 4,2 millioner kroner, og afkastet herfra vil udgøre 600.000 kroner, som skal uddeles af Hoven Energi- og Udviklingsfond.

- Det vil være en kæmpe lykke for alle her, hvis man kan få noget ud af de møller, der bliver opstillet, siger Dorte Svenstrup, der tidligere har fulgt med i et par vindmølleprojekter.

Her var folk vrede over, at det kun var få personer, der høstede gevinsten, og det ville Dorte Svenstrup gerne imødekomme.

- Jeg har ikke så meget tid til at være med i det lokale arbejde i sognet herude, men så kan jeg bidrage ved at gøre noget andet, forklarer Dorte Svenstrup om den aftale, hun har indgået og dermed personligt afstået fra selv at få den andel af midler for lejemålet af jorden til møllerne.

- Jeg håber så meget på, at der vil være nytænkende mennesker, der vil tage fat, og jeg sætter min lid til, at der er kreative mennesker, der vil skabe vækst her i området, siger Dorte Svenstrup.

Annonce

Skal skabe liv i sognet

Fondens formand, Aase Grønbæk Thomsen, deler Dorte Svenstrups tanker.

- Jeg håber og tror på, at pengene kan sætte mere gang i sognet. Hoven Sogn har været lidt stillestående, forklarer Aase Grønbæk Thomsen.

Blandt ideerne er at få renoveret Tirsbæk Plantage og få ryddet op i faldefærdige huse, der skæmmer bybilledet, og generelt af få styrket de rekreative værdier. Også friskolen får gavn af fonden.

- Vi vil gerne hjælpe friskolen med at komme op i højeste gear. Andre fonde har en bestemmelse om, at de ikke vil støtte undervisning, men vi har ingen restriktioner på, hvad vi kan støtte, siger Aase Grønbæk Thomsen om fonden, der kan søges af foreningslivet indenfor sognegrænsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce