Annonce
Videbæk

Vinderne i Sommerlæselyst til fest i Videbæk

Læselystne børn nåede gennem 2.646 bøger i løbet af sommerferien. Pressebillede

Videbæk: Hele sommeren har børnene i Ringkøbing-Skjern Kommune givet den gas med at læse – det er i løbet af sommerferien blevet til ikke færre end 2.646 bøger.

De mange bøger svarer til, at der er afleveret 882 stemmesedler på Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne. Resultatet er ikke til at tage fejl af, og både skøn- og faglitteratur er et hit.

Sommerlæselyst er et årligt tilbagevendende tilbud til Ringkøbing-Skjern Kommunes 1. til 5.-klasses elever. Som et særligt tilbud inviteres 2. klasserne til at besøge et af kommunens fem biblioteker for at give læselysten et ekstra boost. Et tilbud, som mange klasser benytter sig af.

Blandt de indleverede stemmesedler, som bibliotekerne har modtaget, er der trukket 25 vindere, der hver må medbringe en ven og en forælder til Sommerlæselyst-festen på Videbæk Bibliotek fredag 13. september klokken 16.

I løbet af arrangementet vil vinderne få overrakt et diplom og en boggave, ligesom der vil være tid til at se et sjovt teaterstykke, før det er tid til at sætte tænderne i diverse lækkerier bagefter.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce