Annonce
Videbæk

Vinderne i Sommerlæselyst til fest i Videbæk

Læselystne børn nåede gennem 2.646 bøger i løbet af sommerferien. Pressebillede

Videbæk: Hele sommeren har børnene i Ringkøbing-Skjern Kommune givet den gas med at læse – det er i løbet af sommerferien blevet til ikke færre end 2.646 bøger.

De mange bøger svarer til, at der er afleveret 882 stemmesedler på Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne. Resultatet er ikke til at tage fejl af, og både skøn- og faglitteratur er et hit.

Sommerlæselyst er et årligt tilbagevendende tilbud til Ringkøbing-Skjern Kommunes 1. til 5.-klasses elever. Som et særligt tilbud inviteres 2. klasserne til at besøge et af kommunens fem biblioteker for at give læselysten et ekstra boost. Et tilbud, som mange klasser benytter sig af.

Blandt de indleverede stemmesedler, som bibliotekerne har modtaget, er der trukket 25 vindere, der hver må medbringe en ven og en forælder til Sommerlæselyst-festen på Videbæk Bibliotek fredag 13. september klokken 16.

I løbet af arrangementet vil vinderne få overrakt et diplom og en boggave, ligesom der vil være tid til at se et sjovt teaterstykke, før det er tid til at sætte tænderne i diverse lækkerier bagefter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce