Debat

Vinden, bølgerne, fyret og møllerne: En flot kvadrofoni

Læserbrev: Nu må det være slået fast med syvtommersøm, at Vesterhav Syd ingen negativ effekt har på turismen, sommerhusene og erhvervsudviklingen på klitten, nærmere tvært imod. Der er ingen, der tror, at så kæmpemæssig en investering som 500 ferieboliger og Nordeuropas største vandland ville gå i gang, hvis alle de negative toner, som Tordenskjolds soldater spreder, var til troende (600 har allerede ladet sig skrive op om mulig køb).

Angående soldaterne, så bliver de ved i samme rille igen og igen. VVM-rapporten har stået for skud, den menes behæftet med fejl, måske, så det ikke går modstandernes vej, tænk engang hvis der kom en ny rapport, der viste, at der også var lavet fejl til den anden side, så mølleprojektet stod stærkere, hvad så.

Naturen og udsigten har også været udsat for geværild fra Tordenskjolds soldater,men som skrevet før, så vil det blive et fantastisk syn at se disse møller strække sig op fra havets overflade og danne smukke siloetter mod horisonten.

Naturen er jo delvis ødelagt af sommerhusbyggeriet og biler, der kører rundt i området.

Med hensyn til opinionsundersøgelsen, der blev lavet om mølleprojektet, er der blevet sået tvivl om, at den er retvisende, men kriterierne for, at den er det, er så godt og vel opfyldt, når man laver landsdækkende undersøgelser, bruges der ca. 1200 repræsentative personer, og ved undersøgelsen i kommunen blev der brugt 200 personer, så det er rigeligt til en reel undersøgelse.

Så alle os, der gerne vil se på kystnære møller, håber, at der holdes fast i det oprindelige projekt, så vi kan nyde vindens susen, bølgernes brusen, lyset fra fyret og møllernes snurren. Det vil blive en flot kvadrofoni.

0/0
Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Klumme

Kommer du til årets grundlovsfest?

Klumme

Ugens Prædiken: Mere kærlighed, end vi fatter og forstår

Klumme

Ugens Prædiken: Maria er Mor, og vi elsker hende for det

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Der skal fuldt blus på nyt mekka for de unge

Hvis man skulle lave en top 10-liste over faste samtaleemner blandt områdets unge, er der ingen tvivl om, at et af emnerne ville være, at der er alt for langt mellem steder, hvor unge kan mødes, hygge sig, lytte til musik, gå i byen og så videre. I flere år har det været et omkvæd, at: "Vi har kun McDonalds at hænge ud på" og "Der sker ikke en skid her i området". Måske ikke helt i takt med sandheden, men de unge har måske alligevel noget at have snakken i. Derfor er det også en god og spændende idé, som folkene bag Ringkøbing Invest - Boy Boysen, Jan Jessen og Bjarke Hansen - har sendt i luften her i påskeferien. De tre herrer har købt Ringkøbings gamle posthus, og deres ultimative drøm er at finde nogen, der har mod på og lyst til at drive et diskotek i den historiske bygning. "Det, synes vi, at Ringkøbing mangler" lyder meldingen, og de har fuldstændig ret. Om det så bliver døbt Diskotek Posthuset, må tiden vise, men det er på alle måder vigtigere end navnet, at tanken om et diskotek i Ringkøbing ikke kommer til at samle støv i en eller anden skrivebordsskuffe. Samtidig er det vigtigt, at ideen ikke bliver skudt i sænk med påstande om, at et diskotek da ikke kan løbe rundt i Ringkøbing. Det kan godt være, at der gennem årene er lukket forskellige diskoteker og andre steder af samme type i byen, men lige nøjagtig når det gælder det gamle posthus er der god grund til at tænke større. Hvorfor er der så det? Jo, det handler om bygningens placering. For det første ligger den tæt på både rutebilstation og banegård, og det vil gøre det forholdsvis nemt for gæsterne at nå både frem og hjem. For det andet ligger et af kommunens spillesteder, Generator, rundt regnet 10-11 spytklatter fra posthuset. Og for det tredje bliver der med Ringkøbing Udviklingsforum i spidsen arbejdet på højtryk for at gøre DSB's gamle stationsbygning til et hus for - ja, netop for de unge. Med tre så tætliggende steder, der på hver sin måde appellerer til de unge, er det lige før, det er i orden at sige, at 1+1+1 bliver til 4. Hvis - eller rettere sagt: Når der kommer mere konkrete planer for både et diskotek og et ungdomshus omkring Nørredige i Ringkøbing, vil de forskellige aktører forhåbentlig sætte sig sammen og udarbejde en fælles plan for et tæt samarbejde på tværs. På den måde kan et fælles fodslag være med til at sparke gang i noget, som mange ikke en gang har forestillet sig kunne blive virkelighed. Det kan godt være, det lyder lidt overdrevet, men en gang imellem skal man også turde lyde lidt overdrevet. Her fra skal overdrevet lyde sådan har: Der skal fuldt blus på et nyt mekka for de unge.

Klumme

Svar på de helt store spørgsmål