Annonce
Ringkøbing

Vinde fra kulturhovedstaden blæser fortsat ind over vestkysten

I december 2017 kom Hvide Sande for alvor i rampelyset, da det storstilede projekt Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017 blev afsluttet med et imponerende show på og omkring havnen. På billedet her er det forsangeren i bandet Folkeklubben, Kjartan Arngrim, der giver sit bidrag til festen i bidende vinterkulde. Arkivfoto: Morten Stricker.
Ringkøbing-Skjern Kommune bidrager med én krone per indbygger til en tværregional kulturpulje. Pengene er givet godt ud, mener kommunens chef på området, Per Høgh Sørensen.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Som udløber af projektet med at skabe Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017 er gryden holdt i kog i det tværregionale Europæisk Kulturregion, der i 2020 har et samlet budget på 2,6 millioner kroner.

Halvdelen af beløbet kommer fra Region Midtjylland, mens regionens 19 kommuner hver især bidrager med én krone per indbygger. Pengene er givet godt ud, mener Per Høgh Sørensen, der er leder af afdelingen for kultur, natur og fritid i Ringkøbing-Skjern Kommune:

- Både på den korte og på den lange bane vil man i vores kommune se arrangementer, der har tilknytning til Europæisk Kulturregion. Det er jo fortsættelsen af Aarhus 2017, hvor der kom rigtig mange arrangementer og events vores vej - det er for at fastholde noget af det niveau, siger Per Høgh Sørensen.

Han tilføjer, at der i regi af Europæisk Kulturregion vil være fokus på det internationale:

- Det er også den vej, vi i de kommende år vil arbejde med i Ringkøbing-Skjern Kommune. Fritidslivs-politikken, som er vores manus for de kommende års arbejde, har internationalt udsyn som et fokusområde. Det vil sige, at vi vil arbejde henimod at få internationale kontakter, som på den lidt længere bane gerne skulle sætte sit præg på de kulturelle aktiviteter, vi har for borgerne. At arbejde internationalt er ressourcekrævende, og derfor vil et samarbejde på det område kræve fælles fodslag med de andre 18 kommuner.

Annonce

Fokus på landdistrikter

Per Høgh Sørensen siger videre, at der i næste års Europæisk Kulturregion-projekt vil være et særligt fokus på landdistrikter, 'som vi jo er godt kørende med i Ringkøbing-Skjern Kommune':

- Det arbejde vil vi af samme grund gå aktivt ind i. Og vi håber, at vi på lidt længere sigt kan få en kulturel effekt ud af det, siger kulturchefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Tre fodboldhold i Ringkøbing IF påvirket af corona - en spiller er testet positiv

Ringkøbing-Skjern

For tredje dag i streg er der smittede: Fem personer er testet positive siden fredag

Annonce