Skjern

Vind- og vandmøller drejer rundt på mølledag

Bundsbæk Mølle maler stadig - og maler godt. PR foto
Ringkøbing-Skjern Museum håber på at kunne etablere en gruppe af lokale, som kunne have lyst til at være frivillige møllere og hjælpe til med at levendegøre Skjern Vindmølle. Det kræver ikke en forhåndsviden, da der er kurser til nye møllere.

Skjern: Dansk Mølledag 16. juni markeres lokalt på Bundsbæk Mølle og Skjern Vindmølle med en "møllecykeltur". Det er Ringkøbing-Skjern Museum, der markerer dagen på både Bundsæk Mølle, Skjern Vindmølle og med en cykeltur til møllerne langs Ganer Å. Bundsbæk Mølle er Vestjyllands ældste fungerende vandmølle, og museets frivillige møllelaug står klar til at fortælle om møllens historie, mens vandmøllen knirkende maler mel.

Skjern Vindmølle demonstrerer, at vindkraft er en gammel teknologi. Faktisk har man siden middelalderen brugt vindenergi, og i udstillingen "Vindmøller" på Skjern Vindmølle kan man opleve vindmøllernes historie helt tilbage fra de gamle stubmøllerne til de store vindmøller, man kender i dag.

Fyldt med energi

Er man selv fyldt med energi, kan man hoppe på cyklen og oplev vind- og vandmøller langs Ganer Å. Det er en smuk cykelrute krydret med fortællinger om møllernes svunde storhedstid. Turen indeholder mange fortællinger om anvendelsen af vand- og vindkraft i landbrugssamfundet. Om byudvikling og landdistrikshistorie samt vandløbenes naturrigdom. Landevejenes spor kan føres helt tilbage fra forhistorisk tid og indgår også i fortællingen. Endestationen er Skjern Vindmølle.

Det er Dansk Møllerforening, der står bag den nationale mølledag. Ringkøbing-Skjern Museum håber på at kunne etablere en gruppe af lokale, som kunne have lyst til at være frivillige møllere og hjælpe til med at levendegøre Skjern Vindmølle, der hen over sommeren vil være åben søndag, mandag og tirsdage i juli og august. Det kræver ikke en forhåndsviden om det gamle håndværk, da museet gennem sit "FrivilligAkademi" vil udbyde kurser til nye møllere.

0/0

Tophistorier

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing

Kom til sommerspinning under åben himmel i Ringkøbing

Tophistorier

Skjern

Det er for børn: Skovlykke indvier træværksted

Erhverv For abonnenter

Hvide Sande-rejernes talsmand: En reje, der er fanget i Danmark, skal man da smage

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Kultur

119 år gammel klitgård er svær at sælge: Nu vil ejer have den revet ned

Ringkøbing For abonnenter

"Hvor er hampen?": Ringkøbing-par har hejst Christiania-flag over en del af haven