Annonce
Kultur

Vind Billet: Cirkus Trapez kommer til byen

12-årige Nynne spiller en vigtig rolle i Cirkus Trapez-forestillingen i denne sæson. PR-billede
Der er forestillinger den 14. og 15. august i Ringkøbing, den 16. august i Videbæk, den 17. august i Tarm, den 18. august i Nymindegab samt den 19. og 20. august i Hemmet med indianer-heste-show og Yakari.

Ringkøbing-Skjern: Det er en drøm, der startede for godt seks år siden, der nu er virkelighed for 12-årige Nynne, som har en hovedrolle i det show, som Cirkus Trapez turneer med i denne sæson.

Nynne sprudler af energi, øjnene stråler af glæde, og så stopper hun ikke med at snakke, når hun først er kommet i gang. På cirkuspladsen nærmest svæver hun over det fugtige græs, og den 12-årige pige ligner en, der aldrig rigtigt har haft hjemme i et helt almindeligt, dansk hjem.

- Jeg ved godt, det er anderledes, end hvad andre på min alder laver, men jeg vil ikke lavet andet, siger hun.

Nynne har sin egen campingvogn i den karavane, der følger med cirkusset, og selv om hun er langt væk fra familien i Frederikshavn, så nyder hun at være præcis, hvor hun er lige nu.

- De er alligevel ikke mere end en tanke eller et telefonopkald væk, siger hun.

I hverdagene skal Nynne passe skolen med lektier i to timer. Ellers går tiden med at øve sig rigtig meget, og så hjælper hun til, hvor der lige er behov.

Cirkus Trapez’ turne startede den 12. april, og så løber sæsonen frem til den 28. august. I alt bliver det 65 forestillinger, som Nynne og resten af deltagerne skal fremføre.

I showet kommer tilskuerne med på en indiansk rejse med den lille pige Yakari og hendes hest Lille Torden.

- Jeg må vel have lov at være normal, siger Nynne spidst, men også med et smil.

Der er både heste, hunde og geder med i showet. Cirkusset fokuserer på dansen og gymnastikkens bevægelse, leg med dyr og musik.

Ifølge Isabella Inoch er det ikke til at se, at Nynne er datter af en skolelærer og kommunalt ansat. Hun befinder sig så naturligt i en manege.

- Hun er lærenem og altid klar, siger teaterchefen.

Der er plads til godt 600 gæster i cirkusteltet, der i fire år har rejst rundt under navnet Cirkus Trapez, og gæsterne kan ifølge både Nynne og Isabella forvente medlevende underholdning med bevægelse, farver og dyr.

Annonce

Tourplan:

14. august klokken 17.30: Ringkøbing V/Toyota
15. August klokken 17.30: Ringkøbing V/Toyota
16. august klokken 17.00: Videbæk V/Fabriksvej
17. august klokken 15.00: Tarm Ålykke/Åboulevarden
18. august klokken 18.00: Nymindegab Søndre Klintvej Sportspladsen
19. august klokken 18.00: Hemmet, Enggårdsvej 9, V/Bork Legeland
20. august klokken 18.00: Hemmet, Enggårdsvej 9, V/Bork Legeland

Vind billet til forestillingen

Du kan vinde billetter til en af forestillingerne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Deltag i konkurrencen herunder:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce