Kultur

Vind Billet: Cirkus Trapez kommer til byen

12-årige Nynne spiller en vigtig rolle i Cirkus Trapez-forestillingen i denne sæson. PR-billede
Der er forestillinger den 14. og 15. august i Ringkøbing, den 16. august i Videbæk, den 17. august i Tarm, den 18. august i Nymindegab samt den 19. og 20. august i Hemmet med indianer-heste-show og Yakari.

Ringkøbing-Skjern: Det er en drøm, der startede for godt seks år siden, der nu er virkelighed for 12-årige Nynne, som har en hovedrolle i det show, som Cirkus Trapez turneer med i denne sæson.

Nynne sprudler af energi, øjnene stråler af glæde, og så stopper hun ikke med at snakke, når hun først er kommet i gang. På cirkuspladsen nærmest svæver hun over det fugtige græs, og den 12-årige pige ligner en, der aldrig rigtigt har haft hjemme i et helt almindeligt, dansk hjem.

- Jeg ved godt, det er anderledes, end hvad andre på min alder laver, men jeg vil ikke lavet andet, siger hun.

Nynne har sin egen campingvogn i den karavane, der følger med cirkusset, og selv om hun er langt væk fra familien i Frederikshavn, så nyder hun at være præcis, hvor hun er lige nu.

- De er alligevel ikke mere end en tanke eller et telefonopkald væk, siger hun.

I hverdagene skal Nynne passe skolen med lektier i to timer. Ellers går tiden med at øve sig rigtig meget, og så hjælper hun til, hvor der lige er behov.

Cirkus Trapez’ turne startede den 12. april, og så løber sæsonen frem til den 28. august. I alt bliver det 65 forestillinger, som Nynne og resten af deltagerne skal fremføre.

I showet kommer tilskuerne med på en indiansk rejse med den lille pige Yakari og hendes hest Lille Torden.

- Jeg må vel have lov at være normal, siger Nynne spidst, men også med et smil.

Der er både heste, hunde og geder med i showet. Cirkusset fokuserer på dansen og gymnastikkens bevægelse, leg med dyr og musik.

Ifølge Isabella Inoch er det ikke til at se, at Nynne er datter af en skolelærer og kommunalt ansat. Hun befinder sig så naturligt i en manege.

- Hun er lærenem og altid klar, siger teaterchefen.

Der er plads til godt 600 gæster i cirkusteltet, der i fire år har rejst rundt under navnet Cirkus Trapez, og gæsterne kan ifølge både Nynne og Isabella forvente medlevende underholdning med bevægelse, farver og dyr.

Tourplan:

14. august klokken 17.30: Ringkøbing V/Toyota
15. August klokken 17.30: Ringkøbing V/Toyota
16. august klokken 17.00: Videbæk V/Fabriksvej
17. august klokken 15.00: Tarm Ålykke/Åboulevarden
18. august klokken 18.00: Nymindegab Søndre Klintvej Sportspladsen
19. august klokken 18.00: Hemmet, Enggårdsvej 9, V/Bork Legeland
20. august klokken 18.00: Hemmet, Enggårdsvej 9, V/Bork Legeland

Vind billet til forestillingen

Du kan vinde billetter til en af forestillingerne i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Deltag i konkurrencen herunder:

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce