Annonce
Skjern

Ville bygge ungdomsboliger på grund med faldefærdigt hus: Fik afslag på grund af lokalplan

På den tilgroede grund bag Lidl ligger et faldefærdigt hus. Her ville Brian Thomsen gerne have bygget ungdomsboliger, men fik afslag. Foto: Christian Baadsgaard
Murermester Brian Thomsen vil gerne bygge nogle billige boliger til unge i Skjern. Han spurgte derfor på en grund, men fik afslag, da den ligger i erhvervsområde.

SKJERN: Ungdomsboliger er en mangelvare i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det mener murermester Brian Thomsen, Randbæk Murerforretning i Spjald, der var klar til at gå i gang med et projekt i Skjern. Han havde udset sig en grund på Birkvej bag Lidl, hvor der i dag ligger et faldefærdigt hus. Grunden er til salg, og hvis han byggede nogle boliger til udlejning, som unge under uddannelse kunne sidde i billigt, var han klar til det. Men kommunen gav ham afslag, da han henvendte sig. I lokalplanen er området nemlig udlagt til erhvervsformål, og det vil kommunen ikke ændre på, da det frygtes, at banen så er kridtet op til naboklager over støj. Butikserhvervet skal have overkommelige støjvilkår at forholde sig til, fremgår det af afslaget.

Så nu ligger der fortsat et faldefærdigt hus, mens Brian Thomsen er gået på udkig efter andre steder at bygge ungdomsboliger. Om det bliver i Skjern, Videbæk eller Hvide Sande, er underordnet for ham, så derfor har han bedt kommunen om at anvise andre steder at bygge. Dog uden at have fået svar.

- I min verden sidder Ringkøbing-Skjern Kommune lidt på hænderne. Jeg synes godt kommunen kunne komme lidt på banen, når der kommer et tilbud om ungdomsboliger, siger Brian Thomsen.

Annonce

En overvejelse værd

Viceborgmester Søren Elbæk (S) deler Brian Thomsens opfattelse af, at der mangler ungdomsboliger. Særligt fordi kommunen gerne vil holde på sine unge. Men Søren Elbæk kan både se fordele og ulemper ved et boligbyggeri på grunden bag Lidl, og derfor findes der ikke et helt klart svar.

- Det var da en overvejelse værd, om det lige er der, at industrien i Skjern skal udvikle sig, men man bør også se på, om det er det rigtige sted at bygge ungdomsboliger. Jeg tror, at de unge helst vil være i midtbyen, siger Søren Elbæk.

Han fastslår, at det er godt set af Brian Thomsen, at der mangler ungdomsboliger, og Søren Elbæk mener, at der skal arbejdes videre med projektet.

- Jeg synes da, det er noget, vi skal kigge på. Det kan jeg kun støtte, så lad os da komme i gang, siger Søren Elbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce