Annonce
Skjern

Ville bygge ungdomsboliger på grund med faldefærdigt hus: Fik afslag på grund af lokalplan

På den tilgroede grund bag Lidl ligger et faldefærdigt hus. Her ville Brian Thomsen gerne have bygget ungdomsboliger, men fik afslag. Foto: Christian Baadsgaard
Murermester Brian Thomsen vil gerne bygge nogle billige boliger til unge i Skjern. Han spurgte derfor på en grund, men fik afslag, da den ligger i erhvervsområde.
Annonce

SKJERN: Ungdomsboliger er en mangelvare i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det mener murermester Brian Thomsen, Randbæk Murerforretning i Spjald, der var klar til at gå i gang med et projekt i Skjern. Han havde udset sig en grund på Birkvej bag Lidl, hvor der i dag ligger et faldefærdigt hus. Grunden er til salg, og hvis han byggede nogle boliger til udlejning, som unge under uddannelse kunne sidde i billigt, var han klar til det. Men kommunen gav ham afslag, da han henvendte sig. I lokalplanen er området nemlig udlagt til erhvervsformål, og det vil kommunen ikke ændre på, da det frygtes, at banen så er kridtet op til naboklager over støj. Butikserhvervet skal have overkommelige støjvilkår at forholde sig til, fremgår det af afslaget.

Så nu ligger der fortsat et faldefærdigt hus, mens Brian Thomsen er gået på udkig efter andre steder at bygge ungdomsboliger. Om det bliver i Skjern, Videbæk eller Hvide Sande, er underordnet for ham, så derfor har han bedt kommunen om at anvise andre steder at bygge. Dog uden at have fået svar.

- I min verden sidder Ringkøbing-Skjern Kommune lidt på hænderne. Jeg synes godt kommunen kunne komme lidt på banen, når der kommer et tilbud om ungdomsboliger, siger Brian Thomsen.

Annonce

En overvejelse værd

Viceborgmester Søren Elbæk (S) deler Brian Thomsens opfattelse af, at der mangler ungdomsboliger. Særligt fordi kommunen gerne vil holde på sine unge. Men Søren Elbæk kan både se fordele og ulemper ved et boligbyggeri på grunden bag Lidl, og derfor findes der ikke et helt klart svar.

- Det var da en overvejelse værd, om det lige er der, at industrien i Skjern skal udvikle sig, men man bør også se på, om det er det rigtige sted at bygge ungdomsboliger. Jeg tror, at de unge helst vil være i midtbyen, siger Søren Elbæk.

Han fastslår, at det er godt set af Brian Thomsen, at der mangler ungdomsboliger, og Søren Elbæk mener, at der skal arbejdes videre med projektet.

- Jeg synes da, det er noget, vi skal kigge på. Det kan jeg kun støtte, så lad os da komme i gang, siger Søren Elbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Annonce