Annonce
Skjern

Ville bygge ungdomsboliger på grund med faldefærdigt hus: Fik afslag på grund af lokalplan

På den tilgroede grund bag Lidl ligger et faldefærdigt hus. Her ville Brian Thomsen gerne have bygget ungdomsboliger, men fik afslag. Foto: Christian Baadsgaard
Murermester Brian Thomsen vil gerne bygge nogle billige boliger til unge i Skjern. Han spurgte derfor på en grund, men fik afslag, da den ligger i erhvervsområde.

SKJERN: Ungdomsboliger er en mangelvare i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det mener murermester Brian Thomsen, Randbæk Murerforretning i Spjald, der var klar til at gå i gang med et projekt i Skjern. Han havde udset sig en grund på Birkvej bag Lidl, hvor der i dag ligger et faldefærdigt hus. Grunden er til salg, og hvis han byggede nogle boliger til udlejning, som unge under uddannelse kunne sidde i billigt, var han klar til det. Men kommunen gav ham afslag, da han henvendte sig. I lokalplanen er området nemlig udlagt til erhvervsformål, og det vil kommunen ikke ændre på, da det frygtes, at banen så er kridtet op til naboklager over støj. Butikserhvervet skal have overkommelige støjvilkår at forholde sig til, fremgår det af afslaget.

Så nu ligger der fortsat et faldefærdigt hus, mens Brian Thomsen er gået på udkig efter andre steder at bygge ungdomsboliger. Om det bliver i Skjern, Videbæk eller Hvide Sande, er underordnet for ham, så derfor har han bedt kommunen om at anvise andre steder at bygge. Dog uden at have fået svar.

- I min verden sidder Ringkøbing-Skjern Kommune lidt på hænderne. Jeg synes godt kommunen kunne komme lidt på banen, når der kommer et tilbud om ungdomsboliger, siger Brian Thomsen.

Annonce

En overvejelse værd

Viceborgmester Søren Elbæk (S) deler Brian Thomsens opfattelse af, at der mangler ungdomsboliger. Særligt fordi kommunen gerne vil holde på sine unge. Men Søren Elbæk kan både se fordele og ulemper ved et boligbyggeri på grunden bag Lidl, og derfor findes der ikke et helt klart svar.

- Det var da en overvejelse værd, om det lige er der, at industrien i Skjern skal udvikle sig, men man bør også se på, om det er det rigtige sted at bygge ungdomsboliger. Jeg tror, at de unge helst vil være i midtbyen, siger Søren Elbæk.

Han fastslår, at det er godt set af Brian Thomsen, at der mangler ungdomsboliger, og Søren Elbæk mener, at der skal arbejdes videre med projektet.

- Jeg synes da, det er noget, vi skal kigge på. Det kan jeg kun støtte, så lad os da komme i gang, siger Søren Elbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bøjer de i vinden? Vesterhav Syd og vores lokale erhverv

Læserbrev: Er Energistyrelsen og Vattenfall ligeglade med vore lokale erhverv? Og hvad agter byrådet nu at gøre? De spørgsmål stiller vi os uvilkårligt, efter at aktindsigt har vist, hvad VVM-tillægget for Vesterhav Syd-møllerne skal indeholde. Som du kan læse nedenfor, udelades nemlig to helt fundamentale undersøgelser for turismen og fiskeriet. Bevares, der kommes vidt omkring med “kollisionsrisiko for trækfugle og flagermus” samt “sejladsforhold og lystfiskeri i undersøgelsesområdet”, og meget andet mere eller mindre (u)nyttigt. Men som med mange af den slags rapporter er det værd at bemærke sig, hvad der ikke skal afdækkes i VVM-tillægget. Og her springer særligt to forhold i øjnene. Både at (s. 11) “Der skal ikke redegøres for økonomiske eller konkurrencemæssige forhold i relation til turismeerhvervet”. Det skriger jo til himlen med turismen som vort største erhverv og i betragtning af, at det nationale Center for Kystturisme er placeret i netop Hvide Sande. Og at der godt nok (s. 22) skal undersøges, hvad indvirkningerne er på fiskeriet, men IKKE hvorvidt det kan gøres muligt at fiske mellem møllerne. Eventuelt blot for mindre fartøjer under for eksempel 20, 15 eller 12 meter. Dette til trods for, at der i flere høringssvar er opfordret til at få netop dette klarlagt. Derimod skal der (s. 26) redegøres for kumulative effekter for andre planlagte projekter, i både Danmark, Holland og Tyskland. Og betydningen for de klimapolitiske mål og CO2-reduktionen skal beskrives. Alt sammen noget meget overordnet og fjernt for os, der bor her. Men noget, der kan bruges i den luftige argumentation for den grønne omstilling på Christiansborg. Det virker nu, som om projektet skal klemmes igennem! Og Energistyrelsen helt bevidst vælger at undlade krav om inddragelse af netop de to argumenter, der kan være med til at flytte Vesterhav Syd langt til havs. Nemlig at turismens indvendinger skal tages alvorligt, og fiskernes tabte fiskevand - ved at flytte møllerne længere til havs - kan kompenseres ved at åbne for fiskeri mellem møllerne. To forhold, der kan tale for at flytte møllerne, belyses nu helt bevidst ikke! Og Vattenfall erkendte jo på et møde d. 1. marts 2018 i Søndervig, at det drejer sig om småpenge, for at flytte møllerne … så hvorfor ikke? Nu hvor der også er god tid til at ændre i projektet … Hvad gør byrådet, formanden for erhvervsudvalget Søren Elbæk eller borgmesteren? Overlader de det endnu engang til brancheorganisationerne og de små erhvervsdrivende? Eller mander de sig op og går i brechen for to store erhverv i kommunen? Eller bøjer de i vinden? Jens Bollerup, cand. merc., Geflevej 221, Hvide Sande Dan Broesch Jensen, cand. merc. aud., Lyngvejen 100, Klegod Tonny Lemqvist, maskinmester, Præstegårdsmarken 35, Velling Karsten Fyhn, sommerhusudlejer, Sønder Klitvej 20, Hvide Sande Birgitte Vinding, journalist, Stauning Finn Ebbe Jakobsen, advokat, Beddingen 7, Ringkøbing Jens Møller, forretningsdrivende, Bakkevej 22, Hvide Sande

Annonce