Annonce
Sport

Vildt løb i majsmarker og åen i Spjald tiltrækker 325 deltagere: Danni har hængt i for at få ny sport til byen

Den populære sportsgren OCR er kommet til Spjald. Initiativtageren til det først løb er Danni Dam. Foto: Johan Gadegaard
Danni Dam og hans træningskammerater savnede en bane at øve OCR på i Spjald. Hvad gør man så? Så stabler man da bare sit eget løb på benene... I morgen lørdag er der derfor premiere på Farmers Race i Spjald.

Spjald: Lørdag bliver en sjov dag for mange mennesker i Spjald. Både de, der skal gennemføre det første Farmers Race i Spjald og de, der kommer for at kigge på.

Torsdag og fredag er arbejdet med at bygge de 25 forhindringer på den syv kilometer lange bane i fuld gang, og Danni Dam kan næsten ikke vente til lørdag.

OCR er bare godt på mange måder. Som voksen får du lov til at komme på legepladsen igen, du udfordrer dig selv og får hele kroppen med. Du får pulsen op og træner din styrke samtidig. Der er så meget positivt ved denne sport.

Danni Dam, formand for Spjald Fritid

- Det bliver så fedt at se banen i brug. Ud over de 25 forhindringer er der jo også naturlige forhindringer som å-løb og majsmarker med mere, så vi har naturligvis opfordret deltagerne til at tage skiftetøj med, siger Danni Dam, der selv begynde på OCR for halvandet år siden og hurtigt blev bidt af det.

Annonce

Godt på bange måder

- OCR er bare godt på mange måder. Som voksen får du lov til at komme på legepladsen igen, du udfordrer dig selv og får hele kroppen med. Du får pulsen op og træner din styrke samtidig. Der er så meget positivt ved denne sport, siger Danni Dam, der er formand for de 200 medlemmer af Spjald Fritid.

Heraf er der cirka 20, der mødes én gang om ugen til OCR-træning.

Kion Kalhøj er en af dem, der giver en hånd med til at få banen gjort klar til lørdag. Det her er begyndelsen på et seks meter højt tårn, som deltagerne skal over. Foto: Johan Gadegaard

- Der er ingen løb lige her i nærheden, så en dag kom min kammerat, Bjarke Lundager, og jeg til at tale om, at så kunne vi da bare selv lave et løb. Og vi er jo ude vest på, så naturligvis skulle det hedde Farmers Race, siger Danni Dam.

Planlægningen til løbet gik i gang omkring januar, og da det er første gang, var de naturligvis spændt på, hvor mange der ville tilmelde sig.

- Målet var 300 her første gang, så det var dejligt, at vi hurtigt nåede op over de 300 tilmeldinger. Så er der noget at bygge på. Målet er da også, at Farmers Race skal være en tilbagevendende begivenhed, siger Danni Dam.

Annonce

40 hjælpere

Der er 40 hjælpere med til løbet. Alle poster er bemandet, og der er også samaritter til stede, hvis der er nogen, der er så uheldige at komme galt af sted.

At Danni Dam endte i Spjald for syv år siden, var lidt af en tilfældighed.

- Vi slog cirkler rundt om de steder, hvor vi arbejdede, og hvor vores familier boede. Cirklerne mødtes i Spjald. Derfor blev det her, og det har vist sig at være perfekt. Spjald er bare et godt sted for en børnefamilie, og vi plejer at sige, at det er godt, der ikke er en Fakta-butik, for det tager altid mere end fem minutter at handle, siger Danni Dam, der selv arbejder som smed ved Stakroge Maskinforretning.

Farmers Race og OCR

Farmers Race i Spjald er et forhindringsløb på cirka syv km. Ruten byder på udfordrende terræn, og mere end 25 naturlige og specialbyggede forhindringer. 

Løbet finder sted lørdag den 9. oktober kl. 9:30 til 16:00 på en rute der udgår fra Spjald fritidscenter.

Der er tilmeldt 325 deltagere til løbet, der dermed kan melde udsolgt.

Løbet er premieren på OCR-løb i Spjald, men ideen er, at det skal være en tilbagevendende begivenhed.

Hvad er OCR?

OCR står for Obstacle Course Racing. På dansk forhindringsløb. I dag er forkortelsen OCR international anerkendt og benyttet som titel for sportsgrenen.

Forhindringsbaner er ikke noget nyt fænomen, tværtimod. Inden forhindringsbaner blev til en yndet udfordring for den almene mand/kvinde, blev de flittigt brugt af militæret. I Danmark begyndte Forsvaret at indføre forhindringsbaner i 1946, som led i Militær Femkamp.


Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Skjern For abonnenter

Varm skolekartoffel skubbes til det nye byråd: - Det mest ordentlige at gøre, siger Trine Ørskov

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing-Skjern Forsynings kampagne havde ingen effekt:  Kun 316 ud af 33.000 forbrugere brugte stemmesedlen

Ringkøbing For abonnenter

Vestas præsenterede sin trafikløsning: Vil anlægge helt ny vej i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern

Det bliver dyrere at have penge stående i Landbobanken: Indlånsrenten sættes yderligere ned

Hvide Sande

Institution på Klitten solgte steaks og hummere i 33 år: Personalemangel lukker Sandslottet

Ringkøbing-Skjern

Stigende smitte giver kø: Nu skal der igen bestilles tid til coronatest

Debat For abonnenter

Dagbladet mener: Bliv væk fra skydeterrænet i Borris og lad Forsvaret passe sit arbejde

Skjern Håndbold

Henrik Kronborg rygtes tilbage til Skjern Håndbold: Jeg havde en god og sjov tid sidst jeg var i Skjern

Vestjylland

Savnet i tre år: Lig af forsvundet mand er fundet

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hvide Sande

Overspænding på Svanittavej: Entreprenør ramte strømkabel

Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterbog og videoanalyse: Endnu en meget tæt kamp - men denne gang var Skjern bedst

Ringkøbing

Millionstøtte til spillestedet Generator: - Det er et kæmpe skulderklap

Annonce