Annonce
Skjern

Vilde planer på vej: Innovest for fødevarer

Tre lokale virksomheder er gået sammen om at lave et center for lokale fødevarer.

Lokale fødevarer er de bedste.

Annonce

Det mener mange, og det gør de også ved Økogårdene Skjern Enge, Funkisfood i Tarm og Westergaards Hotel i Videbæk. De er gået sammen og har ansøgt om at overtage Velux-bygningerne i Borris for lave - hvad de kalder - en fødevarepark.

Det er håbet for de tre virksomheder, at stedet udvikler sig til at være en samarbejdsplatform og omdrejningspunktet for aktiviteter på fødevareområdet.

Planen er, at virksomheder, som arbejder med fødevarer, skal have lokaler i bygninger og på den måde kan de skabe stærke relationer og samarbejdsmuligheder med hinanden. Men det handler også om at samle så meget som muligt af den lokale fødevarebranche under samme tag.

Indtil videre er idéen kun på tegnebrættet, og derfor er de ikke helt klar endnu til at fortælle om de store planer.

»De mange virksomheder kan hjælpe hinanden og har også en god synergi med hinanden. Men når vi har noget mere konkret at melde ud, vil vi gøre det,« siger Vagn Aage Jensen, direktør i Funkisfood.

Målet er at løfte områdets producenter af lokale fødevarer og skabe samarbejde mellem videns- og uddannelsesinstitutioner. Der vil også blive bygget kursus- og uddannelsesfaciliteter, så stedet også kan blive brugt som en socialøkonomisk virksomhed.

Ligeledes håber initiativtagerne, at Ringkøbing-Skjern Kommune vil deltage i projektet og være med til at videreudvikle det. Virksomhederne mener, at det er en unik mulighed for at tiltrække iværksættervirksomheder og innovative virksomheder på fødevareområdet til kommunen.

Indtil videre er 16 virksomheder knyttet til projekt. De fleste af dem er fra Ringkøbing-Skjern Kommune, men Ausumggard i Holstebro og Food Innovation House i Vejle er også tilknyttet projektet.

I første omgang skal kommunens Økonomi- og Erhvervsudvalg tage stilling til, om de tre virksomheder må rykke ind i Velux-bygninger i Borris. Det gør de i dag, tirsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce