Annonce
Indland

Vilde biler på jysk auktion vækker international opsigt

41 specielle biler kommer søndag under hammeren. En af dem formodes at have tilhørt en amerikansk præsident.

En samling af specialbiler tilhørende en bilforhandler i Kolding kommer søndag under hammeren.

Allerede inden auktionen er gået i gang, har Falke Biler fået henvendelser fra flere steder i verden, hvor folk ønsker at få fingre i nogle af de 41 biler.

Det skriver Midtjyllands Avis og fyens.dk.

Det er Kenneth Falke Thiel, som er indehaver af Falke Biler i Kolding, der ejer bilerne. Dem fik han fingre i, efter at han nærmest ubeset købte indholdet af to maskinhaller i Sønderjylland.

- Det er biler med personlighed og køretøjer, som mange mennesker har lagt mange timer i, siger Kenneth Falke Theil.

Bilerne endte i hallerne i en sønderjysk landsby, efter at den amerikanske forretningsmand Carmi Cohen flyttede til det sydlige Danmark på grund af en dansk kvinde, han havde mødt.

Med til Danmark tog han en del af sin bilsamling fra Californien.

Carmi Cohen er efterfølgende flyttet tilbage til USA, men flere af bilerne blev efterladt i hallerne, hvor de stod uberørt i fem år, indtil Kenneth Falke Thiel købte dem. Han er overrasket over interessen for bilerne.

En af de internationale købshenvendelser er fra Mellemøsten. Vedkommende er interesseret i en Porsche med 750 hestekræfter. Der er kun bygget tre eksemplarer af den udgave, hvoraf kun to er tilbage.

Bilen - en Porsche 911 Gemballa GTR 750 fra 2003 - forventes at kunne indbringe adskillige millioner kroner på auktionen.

En anden af bilerne er en Cadillac Armbruster Stageway Limousine årgang 1986, der angiveligt har tilhørt tidligere præsident Ronald Reagan.

Historien forlyder, at Reagan gav bilen til sin privatchauffør, som dog senere solgte limousinen videre.

Også en VW Sambabus fra 1960'erne i en luksusversion med 21 vinduer mod de normale 23 samt en SE Cobra årgang 1968 med en Ford V8-motor kan findes på auktionen.

Her kan interesserede også finde amerikanske bilklassikere fra 1960'erne og 1970'erne af mærkerne Cadillac, Chevrolet og Ford. Også såkaldte hotrods kan der bydes på.

Det er Campen Auktioner, som afholder en fysisk auktion søndag klokken 13.

/ritzau/

Annonce
Den citerede artikel fra fyns.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: En flot økonomisk julegave til Skjern

Det er en flot julegave i utide, Skjern står til at modtage; en julegave, der på sigt kan komme til at betyde meget for byens - og hele kommunens - musikliv. I Dagbladet kan vi fortælle, at Realdania har givet arbejdsgruppen bag Remisen Skjern tilsagn om 850.000 kroner til at redde byens gamle remise. Målet er, at der i løbet af de næste år skal skabes et nyt spillested i det tidligere garageanlæg for tog. Og Realdania må virkelig tro på ideen; arbejdsgruppen havde kun søgt om 750.000 kroner, men fonden har valgt at lægge 100.000 kroner oven i, så nu har Remisen Skjern 850.000 kroner til at gå i gang med at sikre bygningens klimaskærm. Planen er at gå i gang med at tætne taget og lukke huller i murværket til foråret. Dermed ser der ud til, at den 100 år gamle bygning reddes, og det er godt af flere grunde. Remisen er et levende minde om den faktor, der mere end nogen anden har skabt Skjern - nemlig jernbanen. Det ville være sørgeligt, hvis den karakteristiske bygning skulle forsvinde. I Ringkøbing er der vist stadig en del, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde Ørnhøjbanens gamle remise. Til gengæld er det så lykkedes at redde det gamle elektricitetsværk og gøre Generator til et spillested af betydning for hele kommunen. Mon ikke det også kan lade sig gøre i Skjern; Remisen har i alt fald de rammer, der skal til for at skabe et spændende kulturmødested midt i byen. Der er lang vej endnu, meget skal afklares, men med 850.000 kroner på bogen er projektets realisering kommet et vigtigt stykke længere; ikke mindst vil Realdanias donation give initiativtagerne endnu mere blod på tanden. I det hele taget er der grøde i miljøet omkring Vestjyllands traditionelle transport-rygrad, Længdebanen. I Tarm er man i fuld gang med forvandle den gamle stationsbygning til et kulturelt mødested, og i Ringkøbing arbejder man også med tilsvarende planer i den fredede stationsbygning. Til næste år er det i øvrigt 145 år siden, længdebanen åbnede for trafik. Et bedre bevis på dens fortsatte relevans end de forskellige kulturprojekter, der er på vej i dens uudnyttede bygninger, kan man ikke få.

Skjern

3F sammenligner overenskomster i omstridt sag: Fyldt med fejl, lyder kritikken fra Kristelig Arbejdsgiverforening

Annonce