Annonce
Skjern

Vild telefonstorm på Kineseren i Borris: Alle borde booket på fem minutter

Restaurantchef Chi Wai var klar til at tage imod de første gæster tirsdag klokken 17. Foto: Christian Baadsgaard

BORRIS: Hvad ordet overvældende hedder på kinesisk, skal være usagt her, da avisen ikke så godt kan gengive de kinesiske skrifttegn.

Men på dansk er det lige det eneste ord, der dækker den medfart, som restauranten Kineseren i Borris fik, da den åbnede tirsdag klokken 17. For enhver ny restaurant vil det være et drømmescenarie at kunne fylde 75 pladser på den første aften, men det viste sig at være en meget lille sag for Kineseren. Telefonen til bordbestilling åbnede klokken 15, og efter fem minutter var der ikke en eneste ledig stol tilbage. 50 minutter efter at telefonen var åben, var der 150, der havde ringet forgæves, fordi der var totalt udsolgt. Der var endda dem, der var taget hen til restauranten for at banke på døren, fordi de havde opgivet at komme igennem til bordbestillingen via telefonen. Da restauranten var åbnet klokken 17, havde 250 gæster henvendt sig forgæves.

At befolkningen er glad for, at der igen kommer en kinesisk restaurant på det tidligere Bundgaards Hotel, er der slet ingen tvivl om. På Dagbladets Facebook-profil er der kommet hundredevis af glade kommentarer og tagninger til hver eneste artikel, der er lagt ud om den nye restaurant.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce