Skjern

Vild telefonstorm på Kineseren i Borris: Alle borde booket på fem minutter

Restaurantchef Chi Wai var klar til at tage imod de første gæster tirsdag klokken 17. Foto: Christian Baadsgaard

BORRIS: Hvad ordet overvældende hedder på kinesisk, skal være usagt her, da avisen ikke så godt kan gengive de kinesiske skrifttegn.

Men på dansk er det lige det eneste ord, der dækker den medfart, som restauranten Kineseren i Borris fik, da den åbnede tirsdag klokken 17. For enhver ny restaurant vil det være et drømmescenarie at kunne fylde 75 pladser på den første aften, men det viste sig at være en meget lille sag for Kineseren. Telefonen til bordbestilling åbnede klokken 15, og efter fem minutter var der ikke en eneste ledig stol tilbage. 50 minutter efter at telefonen var åben, var der 150, der havde ringet forgæves, fordi der var totalt udsolgt. Der var endda dem, der var taget hen til restauranten for at banke på døren, fordi de havde opgivet at komme igennem til bordbestillingen via telefonen. Da restauranten var åbnet klokken 17, havde 250 gæster henvendt sig forgæves.

At befolkningen er glad for, at der igen kommer en kinesisk restaurant på det tidligere Bundgaards Hotel, er der slet ingen tvivl om. På Dagbladets Facebook-profil er der kommet hundredevis af glade kommentarer og tagninger til hver eneste artikel, der er lagt ud om den nye restaurant.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce