Annonce
Fodbold

Vild slutspurt - BK Klitten rykkede op med fem sejre i de sidste fem kampe i serie 3

Selvfølgelig fik trænerne Carsten Olesen og Torben Høy en lufttur efter oprykningen til serie 2. Foto: Jørgen Kirk
Med kun en sejr i de sidste fem kampe gik Faster/Hanning så totalt i stå i serie 3 pulje 32, at BK Klitten med fem sejre i træk helt suverænt sikrede sig oprykning til serie 2.

Serie 3 pulje 32

BK Klitten-Herning IK 3-1

1-0 efter 18 minutter ved Marcus Houborg.

1-1 efter 31 minutter.

2-1 efter 42 minutter ved Lars Hansen i kæmpe klumpspil foran mål.

3-1 efter 82 minutter ved Lars Hansen, der stod det helt rigtige sted efter hjørnespark fra Philip Bay Thøgersen.

Regn og kulde og mudder kunne ikke ødelægge glæden i BK Klitten, der sikrede sig oprykning til serie 2 efter den femte sejr på stribe. Der var champagne, lufttur til trænerne, sejrssange og jubel hjemme i Hvide Sande.

- Og vi fester selvfølgelig videre i aften. Det er klart. Vi havde god kontrol over kampen på en tung bane. Målmand Anis Sarcevoic havde en flot redning, men det var også det eneste, Herning havde ud over deres scoring. Igen brændte vi selv masser af chancer. Jeg synes, det er fortjent, vi er rykket op. Der har da været et par tætte kampe, der lige er vippet over til vores side. Men generelt synes jeg, vi har spillet noget flot fodbold. Heldigvis har vi været rimeligt forskånet for skader i efteråret, og det har betydet, vi har kunnet køre med en stabil stamme til kampene. Truppen er smal, men det er gået alligevel. Stor ros til spillerne for en fin indsats, lød det fra de glade trænere Carsten Olesen og Torben Høy.

Herning KFUM-Faster/Hanning 3-2

1-0 efter 44 minutter.

1-1 efter 50 minutter ved Kristian Wulff.

2-1 efter 79 minutter.

3-1 efter 88 minutter.

3-2 efter 89 minutter ved Allan Munk Andersen.

For seks runder siden lå Faster/Hanning efter 2-2 ude mod Klitten lunt i svinget. Fem kampe tilbage og et forspring på seks point og bedst indbyrdes. Men her tre nederlag, en uafgjort og en sejr senere er Faster/Hanning nummer to.

- Jeg ved ikke, hvad der er sket. Selvfølgelig kan det hænge sammen med, at vi mangler en rutineret forsvarsspiller, og vores gode målmand Lars Hindbo blev skadet. Men jeg vil ikke skyde skylden på afløserne. Jeg har stort set haft de samme spille i slutningen af sæsonen som dem, der bragte os suverænt på førstepladsen. Men lige nu kan vi hverken score nok eller forsvare godt nok. Vi skal have mange chancer for at score bare et enkelt mål, og når vore modstandere får fem chancer, så scorer de tre gange. Der er noget vi skal have set på. Nu vil jeg bare ønske Klitten tillykke med oprykningen, der er fortjent. De har været bedre og mere stabile end os, sagde Faster/Hannings træner Erik Kjærsgaard.

Annonce
Champagne skal der til, når man rykker op - i store flasker. Foto: Jørgen Kirk
Jubel efter Lars Hansens scoring til 3-1 kort før tid. Foto: Jørgen Kirk
Det var godt mudret på stadion i Hvide Sande. Ikke til små sko foran tribunen. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce