Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vild idé får fire millioner kroner: Fremover skal alle kunne cykle tværs over havnebassinet i Hvide Sande

Møller og Grønborg har slået stregerne til udviklingsplanen for Hvide Sande. Nu har foreningen også støttet etableringen af en svingbro og et stisystem med fire millioner kroner. Projektet skal kickstarte byudviklingen. Visualisering: Møller & Grønborg
Realdania støtter opførelsen af en svingbro til cyklister og gående, som skal forbinder sluseøen med Hvide Sandes bymidte. Kommunen skal nu ud og finde flere penge til projektet.

Hvide Sande: Drømmen om at bygge en svingbro henover havnen fra sluseøen til byen på sydsiden er rykket et skridt nærmere.

Realdania oplyser nu, at det storstilede projekt i Hvide Sande bliver støttet med fire millioner kroner. Meldingen glæder viceborgmester Søren Elbæk (S).

- Vi havde søgt om fem millioner og har fået fire. Det er en rigtig god start. Vi skal nu ud og finde en egenfinansiering til at gennemføre projektet, som har et stort potentiale for udviklingen af Hvide Sande, siger han.

Annonce

Krydser fingre

Svingbroen var en af de vidtløftige idéer, som et hold af arkitekter pegede på i forbindelse med en stor udviklingsplan for fiskerbyen. Missionen med svingbroen er at skabe bedre adgangsforhold for cyklende og gående i byen, hvor slusen hidtil har været eneste forbindelsesvej.

Nu er der lagt op til at lave stier og broer på tværs af havneområdet, og det krydser viceborgmesteren fingre for en realisering af.


Hvide Sande gennemgår lige nu en transformation. Jeg ved godt, at der har været bekymring for, om planerne om at udnytte sluseøen vil fortrænge erhvervslivet. Men som jeg ser det er sluseøen et forladt erhvervsområde, fordi der ikke længere er plads til at udvide.

Søren Elbæk (S) viceborgmester


- Hvide Sande gennemgår lige nu en transformation. Jeg ved godt, at der har været bekymring for, om planerne om at udnytte sluseøen vil fortrænge erhvervslivet. Men som jeg ser det er sluseøen et forladt erhvervsområde, fordi der ikke længere er plads til at udvide. Derfor er arbejdspladserne flyttet andre steder hen i byen. Jeg glæder mig over, at det kan gøres til et attraktivt område for andre ting, siger han.

Ifølge Søren Elbæk giver de fire millioner kroner fra Realdania kommunen en enestående chance for at sætte turbo på byudviklingen i Hvide Sande.

Oprindeligt var det også planen, at kommunen ville have søgt Realdania om støtte til nyudvikling af Søndervig. Det var meningen, at der skulle opføres et bytårn i midten af byen. Men da Søndervig-købmanden trak sin støtte til projektet på grund af usikkerhed om udviklingen af byen, valgte kommunen i første omgang at droppe ansøgningen.

Annonce

Seks har fået støtte

Realdania har støttet i alt seks projekter på Vestkysten, som skal løfte feriesteder og byliv, med tilsammen 21 millioner kroner. Udover Hvide Sande har Blåvand, Vejrs, Løkken, Blokhus og Thorupstrand fået del i udviklingsmidlerne. Realdania har også støttet de udviklingsplaner, som ligger bag de konkrete projekter.

- De seks udvalgte projekter får foran, både når det handler om samarbejde mellem borgerne, erhvervsdrivende og kommuner og ved at sætte høje ambitioner for de fysiske forandringer , siger Realdanias filantropidirektør Nina Kovsted Helk i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
coronavirus

Sådan genåbnes der løbende for rejser: Her er de fire faser

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Annonce