Hvide Sande

Vild i varmen: Feriehuse i kommunen gik som varmt brød

2018 bød på 2,28 procent flere overnatninger i Ringkøbing-Skjern end året før. Også den kommende sæson tegner til at blive velbesøgt, lyder det fra udlejningsbureau og turistdirektør. Arkivfoto.

Det gik godt for sommerhusudlejningen i 2018, hvor man i Ringkøbing-Skjern oplevede en stigning på 72.725 overnatninger. De gode takter er fulgt med ind i 2019, lyder det fra flere fronter.

Ringkøbing-Skjern: Hvis du gik rundt i sidste års ekstremt tørre og varme sommer med tanken om, at der godt nok var flere turister på gade og vej end normalt, så har du givetvis ret.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort tal for sommerhusudlejning i 2018, og statistikcentralen viser, at det blev til hele 3.259.812 overnatninger i feriehuse i Ringkøbing-Skjern i 2018. Det svarer til en stigning på 2,28 procent eller 72.725 overnatninger mere end året før.

En stor del af stigningen skal findes hos flere gæster fra nabolandet Tyskland. Lige knap 68.500 valgte at feriere i Ringkøbing-Skjern. Det er 2,52 procent flere end sidste år, og det er en udvikling, der er til at føle på, mener købstandschef i Ringkøbing Handelsforening, Jacob Muldkjær Rasmussen.

- Vi har aldrig haft så mange mennesker i Ringkøbing, som vi havde på mandagene i juli. Det er en kombination af et rekordhøjt antal overnatninger samt vores fokus på kvalitetsoplevelser i byen, der har skabt grundlaget, siger købstandschefen i en pressemeddelelse.

God sæson forude

Enkelte har over for Dagbladet udtrykt forundring over, at flere sommerhuse end normalt står tomme her i vinterferien.

Det kan dog ikke bekræftes af områdeleder i Vestjylland for Novasol og Dansommer, Lars Christensen.

- Jeg tror, folk glemmer, hvordan det er fra år til år. Det her er på højde med, hvordan det har været gennem årene, siger han.

- Man skal huske, det kun er danskerne, der har ferie i uge syv. Det har man ikke i Tyskland på samme måde. Der er også mange sommerhuse, der ikke er åbne for udlejning om vinteren. Det er kun halvdelen af vores sommerhuse, som bliver udlejet om vinteren. Den anden halvdel åbner først til påske. Men de huse, vi har til udlejning i uge syv, de er udlejet. Det er den spæde begyndelse til en god sæson, siger områdelederen.

Også hos Ringkøbing Fjord Turisme har man erfaret, at det går godt med udlejningen i uge syv. Men også på længere sigt tegner der sig et billede af en god 2019-sæson. Flere turister end hidtil har nemlig lagt reservation ind på et feriehus i Ringkøbing-Skjern, erfarer turistdirektør Søren Lydig Kristensen.

- Vi havde jo en helt fantastisk sommer, så der er mange, der går ind og booker nu for at være helt sikker på at komme igen, siger turistdirektøren.

0/0
Annonce
Samlerne For abonnenter

Cola-Kenneths afhængighed blev til en hobby: Samler på colaer, du aldrig har hørt om

Annonce
Annonce
Hvide Sande

Håber på bedre vejr: Blæst og sandstorm kan drille sildefestival

112

Uheld i påsketrafikken: Tre kørt til observation

112

Færdselsuheld på klitvejen: 87-årig sigtet for vigepligtsforsømmelse

Kultur

Vores Smag: Bondegårdsæg med smag af vestkysten

112

Hærværk i sommerhus: Store sten kastet gennem stråtag

112

Brandvæsenet måtte rykke ud: Grill-aske hældt ud i knastør natur

Hvide Sande

Lokal i kunstnerboligen: - Jeg har indset, at jeg må tage væk for at kunne lege

Hvide Sande

Hvide Sande Havn leverer nyt millionoverskud