Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vil smadre vestjysk økonomi: Erhvervsminister trækkes i samråd om feriehusudlejning

Ifølge viceborgmester Søren Elbæk, vil seks færre udlejningsuger om året koste Ringkøbing-Skjern op mod 75.000 turister. Det vil give tabt turistomsætning for millioner. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Venstre og Konservative vil have erhvervsminister Simon Kollerup (S) til at forklare, hvorfor der er lagt op til færre udlejningsuger - noget der kan koste Ringkøbing-Skjern millioner i tabt turistomsætning.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Det er ikke kun Dansk Folkepartis turismeordfører Dennis Flydtkjær, som jagter erhvervsminister Simon Kollerup (S) for at få svar på, hvorfor Erhvervsstyrelsen lægger op til at reducere feriehusudlejningen fra 41 til 35 uger.

Det samme gør Venstre og Konservative, som ifølge Berlingske  nu vil kaldeministeren i samråd om sagen.

Annonce

Er dybt forundret

Til avisen siger erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen (V):

- Jeg der dybt forundret over, at regeringen glemmer, at den var med til at lave en aftale om forlænget udlejning, siger han.

Schack Pedersen kalder udsigten til nye regler for forligsbrud og fastslår, at det vil koste arbejdspladser ude i landet.

Samme holdning har viceborgmester Søren Elbæk (S), som, da Dagbladet i sidste uge skrev om sagen, både frygtede tab af  job og turistomsætning i millionklassen, hvis styrelsen gennemfører den administrative ændring, der lige nu er i høring.

Ifølge viceborgmesterens egne tal vil den reducerede udlejning koste op mod 75.000 turister om året i Ringkøbing-Skjern. Og med en døgnforbrug på 759 kroner om dagen pr. turist, er det en bombe under det vestjyske turistøkonomi.

Annonce

Vil diskutere sagen

Dagbladet forsøgte i sidste uge at få en kommentar fra erhvervsministeren, som afviste at svare på spørgsmål om den vestjyske udfordring. Han henviste i stedet til Erhvervsstyrelsen, som formelt har sendt regelændringen i høring frem til den 8. oktober.

Men i denne uge vil ministeren gerne sige noget - til Berlingske. Overfor avisen siger ministeren, at regeringen endnu ikke har lagt sig fast på antallet af udlejningsuger, og at han vil indkalde Folketingets partier til en drøftelse om, hvor grænsen skal ligge.

Ministeren er kaldt i samråd den 22. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Hvide Sande

Smitte på minkfarm nær Søndervig: Stribe af farme fra Vonå til slusen i Hvide Sande falder inden for døds-zonen

Annonce