Annonce
Debat

Vil Orla Østerby informere om Vesterhav Syd?

Annonce

Læserbrev: Orla Østerby sendte mig en kort mail d. 15. juni “Til din orientering har jeg været med hele vejen fra Lemvig Byråd og til Christiansborg. Så jeg ved godt, hvad sagen handler om”. Efter jeg sammen med flere andre havde frembragt kritik af hans manipulerende indlæg om fredagen fra Folketingets talerstol.

Jeg vil nu stille spørgsmålstegn ved Østerbys mail til mig. For jeg kunne torsdag kl. 9:30 høre energiordføreren i P4 Midt/Vest-nyhederne “… det er jo super moderne møller…”. Men fakta er, at de planlagte Siemens-møller er lanceret tilbage i 2014 som 6 mw og siden opgraderet til 7 mw og 8 mw. Men såvel Siemens som konkurrenten MHI Vestas har lanceret 10 mw møller. Og arbejder på test af 12 mw.

Så antallet af møller vil allerede i dag kunne reduceres med i hvert fald  en femtedel, hvis ikke  en tredjedel, inden opstillingen i 2022. Og dermed indskrænke synsfeltet for møllerne. Så lad os få de mest moderne møller op, og den kystnære opstilling egner sig jo rigtigt godt som test- og demonstrationsområde. Hvis det bliver til noget.Orla Østerby fortsatte i indslaget “… et beløb på 3,5 mia. vi vil give til svenskerne …, men ingen af de her mennesker ved noget om, hvad det kommer til at koste”.

Nu er det jo sådan at der er garanteret en kwh pris på 47 øre og ud fra den garanterede volumen samt de nuværende elpriser er det ca. kr. 3-3,5 mia. Nuvel, vi kender ikke energipriserne fremadrettet, men med udsigt til fortsat overkapacitet af havmøllestrøm i et marked begrænset af transmissionsnettet flere år frem, er der ikke udsigt til tabet bedres nævneværdigt. Noget, Frankrig tog hånd om ved at genforhandle deres havmølleaftaler.

Men kender Orla Østerby som energiordfører et andet tal, vil det være meget passende, at han oplyser befolkningen om det. Han kan så ved samme lejlighed oplyse os om, hvad der forventes af lokale arbejdspladser i stedet for de 6.000 årsværk, vi blev stillet i udsigt. Så kan vi holde det tal op imod den usikkerhed, det skaber for beskæftigelsen i turisterhvervet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce