Annonce
Tarm

Vil ikke gøre noget halvt: Corona udskyder åbning af privat fritidshjem

Anne Mette Sommer Laursen må vente med at slå dørene op til Madam Mims Fritidshjem. Arkivfoto: Cecilie Thusing Nielsen
Madam Mims Fritidshjem bliver ikke en realitet i år. Det ærgrer Anne Mette Sommer Laursen, der er kvinden bag.

TARM: Idrætscentret skulle fra august have dannet rammen om Anne Mette Sommer Laursens fritidshjem. Men med coronakrisens indtog er det ikke længere realistisk, at lokalerne bliver klar til at agere fritidshjem, fordi idrætscentret er lukket på grund af coronaudbruddet.

Det har Anne Mette Sommer Laursen nu taget konsekvensen af og udskudt åbningen med et år.

- Jeg har det rigtig træls med det. Jeg synes virkelig, det er rigtig ærgerligt, og jeg synes, det er rigtig synd for de familier, det påvirker, for det påvirker rigtig mange, at vi udskyder. Og det er jeg rigtig ked at, så jeg synes, det er rigtig øv, siger Anne Mette Sommer Laursen.

Tanken bag Madam Mims Fritidshjem var, at det skulle være et sted, der kunne give børnene mere kærlighed, nærvær, information og tid.

- Alt det, man ikke kan kommunalt, fordi der skal spares, sagde idékvinden til Dagbladet, da hendes ansøgning var blevet godkendt af kommunens Børne- og Familieudvalg.

Sidenhen er ansøgningen om at starte det private fritidshjem også blevet godkendt af byrådet. Der er derfor ekstra meget at ærgre sig over for Anne Mette Sommer Laursen.

- Der har lige været lidt at skulle sluge her, men jeg tror, det er for det bedste, at vi gør det. Grunden til, jeg valgte at gøre det her, var, at det skulle være noget, som var bedre end det, der var, og det ville jeg ikke føle, det var, hvis jeg åbnede nu her, siger hun.

Annonce

Grunden til, jeg valgte at gøre det her, var, at det skulle være noget, det var bedre, end det, der var, og det ville jeg ikke føle, det var, hvis jeg åbnede nu her.

Anne Mette Sommer Laursen, stifter af Madam Mims Fritidshjem

Lovlig mulighed

Fem børn inklusive Anne Mette Sommer Laursens egen søn var skrevet op til at starte i fritidshjemmet til august.

Det var et stykke fra de 20, som hun helst så, der minimum blev indskrevet inden åbning. Hun erkender dog, at hun på grund af coronaudbruddet har holdt sig lidt tilbage i forhold til at opsøge de forældre, der har vist interesse for det nye pasningstilbud.

Derfor giver flytningen hende også mulighed for at starte forfra og ro til at få udbredt tilbuddet til områdets børnefamilier.

- Jeg tænker, det ligger fint, når det nu skulle være. Der kom måske en lovlig mulighed for, at det var det, vi gjorde, siger Anne Mette Sommer Laursen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce