Videbæk

Vil ikke finde sig i larm og affald: Naboprotester kan tvinge virksomhed til at flytte

Grønbjergvej 30 ved Grønbjerg er nedbrydningssted for virksomheden LG Handel og Nedbrydning. Ejeren har etableret pladsen uden tilladelse og har nu ansøgt Ringkøbing-Skjern Kommune om tilladelse. Tre naboer er efterfølgende kommet med indsigelser. Foto: Mads Dalegaard

LG Handel og Nedbrydning flyttede i 2017 ind på Grønbjergvej 30 uden at have søgt om landzonetilladelse eller miljøgodkendelse. På pladsen bliver byggematerialer som tegl og beton nedbrudt, og det sviner, mener tre naboer.

Grønbjerg: Teknik- og miljøudvalget skal tirsdag tage stilling til, om nedbrydningsvirksomheden LG Handel og Nedbrydning fra Ikast kan få lov til at blive på adressen Grønbjergvej 30 ved Grønbjerg.

Virksomheden har været aktiv i op til flere år efterhånden, men mangler en landzonetilladelse og en miljøgodkendelse for fortsat at kunne drive sin virksomhed på adressen.

Tilladelse og godkendelse har virksomheden nu søgt teknik- og miljøudvalget om, men tre naboer har indsendt bemærkninger til teknik- og miljøudvalget om driften på ejendommen.

LG Handel og Nedbrydning nedbrækker huse, fabriksanlæg og højhuse og indsamler nedbrudt tegl og beton, som opmagasineres på Grønbjergvej 30, indtil det knuses.

Nedbrydningen foregår seks gange årligt. Når materialerne er nedbrudte, opbevares de i 10 containere på pladsen, fremgår det af ansøgningen til teknik- og miljøudvalget.

Vurderingen lyder, at 1000 lastbiler årligt vil køre til og fra Grønbjergvej 30 for at aflevere og fjerne byggematerialerne. Det svarer til fire-fem gange om dagen.

Naboerne angiver i indsigelserne blandt andet, at virksomheden larmer og skæmmer landskabet med containere fyldt med nedbrydningsaffaldet, der "har stået fulde i flere år".

De føler sig plaget af affald, der blæser fra nedbrydningspladsen og ud på naboejendommene, ligesom trafikken til og fra nedbrydningspladsen ofte blokerer vejen for den ene nabo, fordi der ikke er plads til de store lastbiler.

De indsigelser har Lars Frederiksen ikke meget tilovers for.

- Jeg er ikke særlig tilfreds med indsigelserne. Vi har altid haft en god dialog, og naboerne har altid været tilfredse, men pludselig stiller de sig på bagbenene, de tre naboer, der har afleveret indsigelser. Derfor tror jeg heller ikke, det går igennem, siger ejer af LG Handel og Nedbrydning Lars Frederiksen.

- Jeg tror ikke på, at kommunen vil have erhvervsdrivende, så jeg tror ikke på, at vi får vores landzonetilladelse. Men lad os se, siger han.

Ifølge Lars Frederiksen beskæftiger virksomheden omkring 15 ansatte og har flere store maskiner, herunder gravemaskiner, gummigeder og lastbiler. Hvis landzonetilladelsen og miljøgodkendelsen ikke bliver til noget, vil han rykke virksomheden til Ikast.

- Så køber vi nok en stor industrigrund i Ikast i løbet af de næste måneder, siger Lars Frederiksen og afslører, at han allerede har holdt møder med Ikast-Brande Kommune om sagen, og at "de er meget nemmere at arbejde med end Ringkøbing-Skjern".

Virksomheden købte grunden med en nedlagt landejendom og fik 27. januar 2017 nedrivningstilladelse på ejendommen, og 27. april samme år flyttede virksomheden ind.

Containere med alt muligt nedbrydningsaffald har stået fyldt i flere år, skriver tre naboer. De føler sig desuden generet af affaldsrester, som flyver ind på deres grund, og at vejen til og fra nedbrydningspladsen spærrer for Grønbjergvej. Foto: Mads Dalegaard
Byggematerialer fra nedbrudte bygninger fragtes til pladsen for at blive knust. Indtil da ligger de som her i dynger på pladsen. Foto: Mads Dalegaard
Foto: Mads Dalegaard
0/0
Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

Videbæk

Madstedet Spjald fortsætter i Grønbjerg Forsamlingshus

Videbæk

Velbesøgt veterantræf på Autogården

Videbæk

Velbesøgt sangaften i Vestjyllands Kunstpavillon

Videbæk

Sprit og manglende kørekort giver bøder

Videbæk

Hundepension slår nu officielt dørene op: Byder på hotdogs til åbningsfest

Videbæk

Se billederne: Zoo åbner til jubilæums-sæson med ny indgang

Videbæk

Økodagen giver en masse arbejdsglæde