Annonce
Tarm

Vil du være herremand? Lønborggaard sættes til salg for tocifret millionbeløb

Efter 10 år som ejer, har Søren og Jens Rasmussen samt Jacob Grønlund valgt at sætte Lønborggaard til salg. Privatfoto
Ejerne af herregården Lønborggaard har efter 10 år valgt at sætte stedet til salg. Lønborggaard har nogle udviklingsmuligheder, som ejerne ikke kan løfte på langdistance.

LØNBORG: Har du 19 millioner kroner - eller kan du låne dem hos kreditforeningen - så er der nu mulighed for at blive ejer af den historiske herregård Lønborggaard.

Herregården er blot en energimærkning fra at blive averteret til salg, og hovedbygningen står tom og er klar til indflytning.

- Vi synes at vi har en attraktiv vare på hylden. Det er et unikt sted i området, og den har en fantastisk beliggenhed, siger Jacob Grønlund, direktør og medejer af Lønborggaard ApS.

10 år er gået siden de nuværende tre ejere, Jens og Søren Rasmussen samt Jacob Grønlund fra Hobro, købte Lønborggaard på tvangsauktion til en pris på 13,4 millioner kroner. Og det er netop afstanden fra Hobro til Lønborg, der nu får dem til at sælge, for Lønborggaard har gennemgået en god udvikling. Feriecenterdelen, der har plads til 45 gæster, er udlejet 60-70 procent af året, og der er faste indtægter fra restauranten og de lejere, der bor der.

- Nu er Lønborggaard klar til at blive løftet op på et nyt niveau. Der er stadig store udviklingsmuligheder på stedet, men på distance synes vi ikke at det er nemt af løfte den opgave yderligere. Det, vi kan forestille os, er en ejer, der bor på Lønborggaard, og som kan løfte den op på et nyt niveau, forklarer Jacob Grønlund.

Med beliggenhed ned til Skjern Å, har Lønborggaard også et andet kort i ærmet.

- Det kan også blive interessant for nye ejere, hvis nationalparken bliver en realitet, vurderer Jacob Grønlund.

I løbet af de 10 år, som de tre har ejet herregården, er der blevet investeret i bygningsmassen. Blandt andet fremstår herregården i dag som en grøn herregård med solceller på taget og biobrændselsfyr. De investeringer har reduceret omkostningerne ved at drive stedet væsentligt. Da ejer-trioen overtog Lønborggaard, kostede det 1,2 millioner kroner at holde det opvarmet årligt med et oliefyr. I dag er udgiften reduceret til cirka 300.000 kroner pr. år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce