Annonce
Tarm

Vil du være herremand? Lønborggaard sættes til salg for tocifret millionbeløb

Efter 10 år som ejer, har Søren og Jens Rasmussen samt Jacob Grønlund valgt at sætte Lønborggaard til salg. Privatfoto
Ejerne af herregården Lønborggaard har efter 10 år valgt at sætte stedet til salg. Lønborggaard har nogle udviklingsmuligheder, som ejerne ikke kan løfte på langdistance.

LØNBORG: Har du 19 millioner kroner - eller kan du låne dem hos kreditforeningen - så er der nu mulighed for at blive ejer af den historiske herregård Lønborggaard.

Herregården er blot en energimærkning fra at blive averteret til salg, og hovedbygningen står tom og er klar til indflytning.

- Vi synes at vi har en attraktiv vare på hylden. Det er et unikt sted i området, og den har en fantastisk beliggenhed, siger Jacob Grønlund, direktør og medejer af Lønborggaard ApS.

10 år er gået siden de nuværende tre ejere, Jens og Søren Rasmussen samt Jacob Grønlund fra Hobro, købte Lønborggaard på tvangsauktion til en pris på 13,4 millioner kroner. Og det er netop afstanden fra Hobro til Lønborg, der nu får dem til at sælge, for Lønborggaard har gennemgået en god udvikling. Feriecenterdelen, der har plads til 45 gæster, er udlejet 60-70 procent af året, og der er faste indtægter fra restauranten og de lejere, der bor der.

- Nu er Lønborggaard klar til at blive løftet op på et nyt niveau. Der er stadig store udviklingsmuligheder på stedet, men på distance synes vi ikke at det er nemt af løfte den opgave yderligere. Det, vi kan forestille os, er en ejer, der bor på Lønborggaard, og som kan løfte den op på et nyt niveau, forklarer Jacob Grønlund.

Med beliggenhed ned til Skjern Å, har Lønborggaard også et andet kort i ærmet.

- Det kan også blive interessant for nye ejere, hvis nationalparken bliver en realitet, vurderer Jacob Grønlund.

I løbet af de 10 år, som de tre har ejet herregården, er der blevet investeret i bygningsmassen. Blandt andet fremstår herregården i dag som en grøn herregård med solceller på taget og biobrændselsfyr. De investeringer har reduceret omkostningerne ved at drive stedet væsentligt. Da ejer-trioen overtog Lønborggaard, kostede det 1,2 millioner kroner at holde det opvarmet årligt med et oliefyr. I dag er udgiften reduceret til cirka 300.000 kroner pr. år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce