Tarm

Vikie frygter endnu et mølleprojekt ved Sdr. Vium

Vikie Trelborg har tidligere deltaget i vindmølledebatten. Det var i forbindelse med udvidelsen af Lønborg Hede, hvor hun mødtes med Alternativets tidligere byrådsmedlem Peder Sørensen og udvekslede synspunkter. De to var ikke enige. Arkivfoto: Chresten Bergh

Energiselskabet NRGI Renewables har indkaldt til dialogmøde i forsamlingshuset i morgen torsdag om et muligt vindmølleprojekt. I forvejen har Sdr. Vium 30 møller i nabolaget.

SDR.VIUM: Åh nej, ikke igen!

Sådan tænkte Vikie Trelborg, da hun forleden fik en invitation til et borgermøde i Sdr. Vium Forsamlingshus.

Energiselskabet NRGI Renewables har indbudt borgerne til et dialogmøde torsdag 6. december, da man ser interessante muligheder i Sdr. Vium for et vindmølleprojekt halvanden kilometer fra byen.

Mere står der ikke i indbydelsen, men Vikie Trelborg har søgt aktindsigt, og af papirerne, som Dagbladet har set, fremgår det, at man påtænker at ansøge om seks møller i Birkkjær Enge.

Spørger man Vikie Trelborg, er Sdr. Viums kvote for antallet af vindmøller forlængst overskredet.

- Der er nu 30 møller omkring Sdr. Vium. 46, hvis vi tæller Holmen med, og det er 12. år, vi kører med det. Jeg kan ikke tælle på en hånd, hvor mange gange, jeg har siddet oppe i det forsamlingshus til borgermøder om vindmøller, lyder det opgivende fra Vikie Trelborg.

Hun har tidligere markeret sig i vindmølledebatten, da Lønborg Hede skulle udvides, og alt hvad hun frygtede dengang, er blevet til virkelighed.

Når vinden er i nord og nordvest, buldrer det med støj, og Vikie Trelborg beskriver det som en banken i brystkassen, som når man sidder i en tændt lastbil.

Sommerens mange stille aftener, der skulle nydes med et glas vin på terrassen, har heller ikke været en fornøjelse.

- Det lyder som om, at der konstant kører en mejetærsker ude på marken, forklarer Vikie Trelborg.

Kommer der flere møller, er der ikke andet at gøre for familien end at flytte - også selvom de har udsigt til at komme fra huset med et tab, der aldrig kan hentes ind igen.

Og det bliver til en helt anden kommune, for tilliden til Ringkøbing-Skjern Kommune kan ligge på et meget lille sted efter alle møllesagerne.

- Politikerne siger, at de vil det gode liv i landsbyerne og have tilflyttere, men med den anden hånd giver de tilladelse til sådanne projekter, konstaterer Vikie Trelborg.

Dagbladet har forsøgt at få en kommentar fra NRGI Renewables, men har fået svaret, at man ikke har tid til at svare på henvendelsen inden Dagbladets deadline.

0/0
Forsiden netop nu
Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Erhverv

DN-formand og landbrugsformand drøftede klimaforandringer

Danmark For abonnenter

En uendelig krig - med sprækker i ufreden

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen

Ringkøbing-Skjern

Sparerunde smitter af på eliteklubber: Ringkøbing Håndbold mister en fjerdedel af kommunal støtte