Tarm

Vikie frygter endnu et mølleprojekt ved Sdr. Vium

Vikie Trelborg har tidligere deltaget i vindmølledebatten. Det var i forbindelse med udvidelsen af Lønborg Hede, hvor hun mødtes med Alternativets tidligere byrådsmedlem Peder Sørensen og udvekslede synspunkter. De to var ikke enige. Arkivfoto: Chresten Bergh

Energiselskabet NRGI Renewables har indkaldt til dialogmøde i forsamlingshuset i morgen torsdag om et muligt vindmølleprojekt. I forvejen har Sdr. Vium 30 møller i nabolaget.

SDR.VIUM: Åh nej, ikke igen!

Sådan tænkte Vikie Trelborg, da hun forleden fik en invitation til et borgermøde i Sdr. Vium Forsamlingshus.

Energiselskabet NRGI Renewables har indbudt borgerne til et dialogmøde torsdag 6. december, da man ser interessante muligheder i Sdr. Vium for et vindmølleprojekt halvanden kilometer fra byen.

Mere står der ikke i indbydelsen, men Vikie Trelborg har søgt aktindsigt, og af papirerne, som Dagbladet har set, fremgår det, at man påtænker at ansøge om seks møller i Birkkjær Enge.

Spørger man Vikie Trelborg, er Sdr. Viums kvote for antallet af vindmøller forlængst overskredet.

- Der er nu 30 møller omkring Sdr. Vium. 46, hvis vi tæller Holmen med, og det er 12. år, vi kører med det. Jeg kan ikke tælle på en hånd, hvor mange gange, jeg har siddet oppe i det forsamlingshus til borgermøder om vindmøller, lyder det opgivende fra Vikie Trelborg.

Hun har tidligere markeret sig i vindmølledebatten, da Lønborg Hede skulle udvides, og alt hvad hun frygtede dengang, er blevet til virkelighed.

Når vinden er i nord og nordvest, buldrer det med støj, og Vikie Trelborg beskriver det som en banken i brystkassen, som når man sidder i en tændt lastbil.

Sommerens mange stille aftener, der skulle nydes med et glas vin på terrassen, har heller ikke været en fornøjelse.

- Det lyder som om, at der konstant kører en mejetærsker ude på marken, forklarer Vikie Trelborg.

Kommer der flere møller, er der ikke andet at gøre for familien end at flytte - også selvom de har udsigt til at komme fra huset med et tab, der aldrig kan hentes ind igen.

Og det bliver til en helt anden kommune, for tilliden til Ringkøbing-Skjern Kommune kan ligge på et meget lille sted efter alle møllesagerne.

- Politikerne siger, at de vil det gode liv i landsbyerne og have tilflyttere, men med den anden hånd giver de tilladelse til sådanne projekter, konstaterer Vikie Trelborg.

Dagbladet har forsøgt at få en kommentar fra NRGI Renewables, men har fået svaret, at man ikke har tid til at svare på henvendelsen inden Dagbladets deadline.

0/0
Annonce
Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce