Annonce
Erhverv

Vikar hos SAS blev truet af kolleger - nu er han sygemeldt

Vibeke Toft/Ritzau Scanpix
Vikar hos SAS Ground Handling, der afviste at melde sig ind i 3F, er sygemeldt, oplyser hans fagforening, IDA.

Længere tid med trusler, chikane og pres fra kolleger er blevet for meget for den vikar hos SAS Ground Handling, der har nægtet at melde sig ind i 3F, hvilket tre gange har fået bagageportører i Københavns Lufthavn til at strejke.

Det oplyser mandens fagforening, Ingeniørforeningen i Danmark (IDA).

Vikaren har holdt ved sit medlemskab af IDA, og det har mødt modstand hos kolleger, der har truet ham til at melde sig ind i 3F.

IDA-formand Thomas Damkjær Petersen har forståelse for, at det er endt med en sygemelding.

- Det er trist, at det er nået hertil, men han har været ekstremt presset fra flere sider.

- De personlige omkostninger har for længst overskredet et acceptabelt niveau, siger Thomas Damkjær Petersen.

Han er uforstående over, at diskussionen om retten til selv at vælge fagforening overhovedet finder sted.

Han peger på en dom fra 2006 ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Her blev det slået fast, at det står ansatte frit for, hvilken fagforening de ønsker at være medlem af.

- Det er 13 år siden, den dom faldt, og den kan man være enig eller uenig i, men man skal ikke true nogen, siger Thomas Damkjær Petersen.

Han er desuden utilfreds med SAS Ground Handlings håndtering af sagen.

Selskabet har ifølge Thomas Damkjær Petersen ikke villet gå med til at finde en anden løsning på sagen. Derfor er det endt med en sygemelding.

- Vi havde blandt andet foreslået at flytte ham til en anden opgave i lufthavnen, eller at han fik løn resten af sit vikariat.

- Han er uheldigvis blevet en brik i et spil mellem en arbejdsgiver og en anden faglig organisation (3F, red.), og det skal vores medlem ikke være, og det burde arbejdsgiveren ikke deltage i, siger Thomas Damkjær Petersen.

3F's formand, Per Christensen, tog i weekenden afstand fra de trusler, som manden er blevet udsat for. SAS har tidligere taget afstand fra de ansattes ageren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce