Annonce
Læserbrev

Vigtigt stop for uddannelsesbesparelser

Annonce

Læserbrev: Vi ser, at alt for mange uddannelser klumper sig sammen i de større byer. Ikke mindst i universitetsbyerne.

Under Løkke-regeringerne valgte man at spare 2 procent hvert år på alle typer uddannelser lige fra erhvervsskolerne til universiteterne. Det rammer især de små uddannelser, hvor der også er faldende årgange. Årlige besparelser har stor risiko for at medføre centralisme.

Løkkes regering flyttede godt nok statslige job rundt, men de planlagte besparelser på uddannelse svarede til 5700 job færre uden for Hovedstaden. Det er langt flere job, end man flyttede ud. Udover arbejdspladserne på uddannelserne, er uddannelse også helt centralt for, at flere unge kan uddanne sig lokalt og blive boende. Forleden var jeg på besøg hos Lemvigs borgmester, der fortalte om de mange indsatser, der gøres, for at få unge til at vende ’hjem’ til Lemvig igen efter endt uddannelse. Det ville være nemmere, om de ikke flyttede.

Udover det rent lokale, så er uddannelse uanset niveau vejen til, at mennesker kan blive den bedste udgave af sig selv. Uanset om det handler om at få et arbejde og tjene sine egne penge, eller ’livet’ i bred forstand, er uddannelse lig med muligheder.

Jeg har aldrig forstået, hvorfor det var logisk med årlige besparelser på uddannelse. Det er at skære i den gren, Danmark sidder på. Jeg er meget glad for, at de besparelser nu stopper.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing For abonnenter

Fejlslagent hotelprojekt koster Primo Tours 15 millioner kroner - selskabet venter at få nogle af pengene igen

Ringkøbing-Skjern

Mange nye smittede er unge og folk fra Skjern-kanten: Stigende smittetal får borgmester til at reagere

Annonce