Annonce
Videbæk

Vifte af arrangementer i Videbæk skal rejse penge til at knække cancer

Musik bliver en del af arrangementerne under Knæk Cancer i Videbæk. Privatfoto
Der bliver mange måder at støtte Kræftens Bekæmpelse på, når Videbæk Handel- og Erhverv i uge 43 sætter fokus på kampagnen "Knæk Cancer".

Vandringer og yoga

Videbæk: Igen i år står Videbæk Handel- og Erhverv bag flere arrangementer i uge 43 i forbindelse med landsindsamlingen for Knæk Cancer Billetter kan allerede nu købes hos EP-sko i Videbæk. Deltagerbetalingen går ubeskåret til Knæk Cancer indsamlingen. Arrangementet starter i uge 42 med Aktiv søndag, hvor der er mulighed for at deltage i tre forskellige arrangementer. Først en byvandring, hvor Jens Fjord tager publikum med rundt i byen og fortæller om byens historie. Senere vil der være yoga for alle i Vestjyllands Kunstpavillon ved Marianne Nybo Røjkjær fra Videbæk Fysioterapi - og kl. 18.00 kan man deltage i en gåtur rundt i anlægget, hvor fakler vil markere ruten. Søndagen slutter af med gullaschsuppe i Madpakkehuset i Videbæk Anlæg.

Annonce

Hit med flaskerne

Mandag i uge 43 er der sponsorspinning og løb i Videbæk Idræts- og Fritidscenter, og Videbæk Løbeklub arrangerer løb på tre, fem og ti km for børn, damer og herrer. Tirsdag aften er der Irsk aften i Videbæk forsamlingshus med irsk stuvning og irsk folkemusik. Onsdag aften bliver der samlet flaskepant ind til det gode formål; her vil aktivitetsgruppen bag Knæk Cancer-ugen køre rundt i byens gader fra kl. 18-19 og larme lidt i gaden for at gøre opmærksom på det gode formål og få folk til at donere deres flaskepant.

Gennem hele uge 42 og 43 kan man desuden donere sin flaskebon til Knæk Cancer både i SuperBrugsen Videbæk og i ABC i Videbæk.

Stilhed og lys

Torsdag aften er der støttekoncert i Videbæk Kirke. Der er fundet gode navne som blandt andre Kaputu, kendt som Embrace fra X-factor og Videbæk gospelkor. Fredag slutter aftenen med lysceremoni i Videbæk anlæg. Her synger Tina Jensen, Videbæk, og Astrid Vestergaard, tidligere Videbæk-Spjald Avis fortæller om sin egen kamp mod kræften. Sognepræst Flemming Harpøth Møller slutter aftenen af, og der er et minuts stilhed for dem, som kæmper mod kræften og for dem, som tabte kampen. Der vil være mulighed for at købe lysposer rundt i byens butikker hele uge 42 og 43.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce