Kultur

Vidunderlige dage: Blåkilde Efterskole lægger jord til kristen festival

700 deltagere har meldt sin ankomst til festivalen Wonderful Days. Festivalen gæstede i 2016 Blåkilde Efterskole for første gang, men efter årets udgave i år kan det være sidste gang i Ringkøbing-Skjern Kommune - for nu. Pressefoto.
Fra 8.-13. juli er der festivalstemning på Blåkilde Efterskole, når KFUM/ KFUK arrangerer ’Wonderful Days’.

TARM: De gjorde det i 2016, og nu er Blåkilde Efterskole ved Tarm igen klar til at slå dørene op til den kristne festival Wonderful Days, som afvikles i perioden fra 8.- 13. juli.

Her vil 700 danske og 50 udenlandske deltagere i alderen 13-19 år gæste den kristne ungdomsfestival, hvor de kan deltage i forskellige aktiviteter, blandt andet gudstjenester, boldspil, musik – i form af jam-sessions på en scene, dans eller lægge øre til debatoplæg.

- Noget af det, der adskiller festivalen fra andre, er, at det er KFUM/KFUK, der arrangerer det, så det er en kristen festival. Det betyder, at der ikke er alkohol eller rusmidler, siger pr- og kommunikationsansvarlig, Kristoffer Vindum.

Som udgangspunkt er festivalen for de betalende gæster, men torsdag 11. juli vil der være åbent for alle, når der bliver budt på en såkaldt ”Open Festival”.

Her kan lokale, venner eller familie komme og være med i lignende aktiviteter, eller synge med, når musikere som Marvelous Mosell og R’nB-sangeren Iris Gold spiller op.

- På den åbne festival er der ingen tilmelding, og hvis der kommer 1000 flere fra lokalområdet, er der selvfølgelig også plads til dem, siger han.

Er man nysgerrig, kan det være en ide at slå vejen forbi 11. juli, for det kan være sidste gang, festivalen holdes i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Typisk er man kun et sted to gange, så måske er det sidste gang i Ringkøbing-Skjern Kommune. Der bliver talt om nye steder til næste år, men det er ikke fast aftalt endnu, siger Kristoffer Vindum.

- Men vi har haft et godt samarbejde og fået god støtte fra Ringkøbing-Skjern Kommune og FrivilligVest, siger han.

Festivalen byder på mange forskellige aktiviteter - lige fra fodbold og folkedans til kæphestevæddeløb og debatter. Pressefoto.
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Kultur For abonnenter

E-force satsede på at vinde "the double" ved gadefodboldstævne i Hvide Sande

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce