Annonce
Kultur

Vidunderlige dage: Blåkilde Efterskole lægger jord til kristen festival

700 deltagere har meldt sin ankomst til festivalen Wonderful Days. Festivalen gæstede i 2016 Blåkilde Efterskole for første gang, men efter årets udgave i år kan det være sidste gang i Ringkøbing-Skjern Kommune - for nu. Pressefoto.
Fra 8.-13. juli er der festivalstemning på Blåkilde Efterskole, når KFUM/ KFUK arrangerer ’Wonderful Days’.

TARM: De gjorde det i 2016, og nu er Blåkilde Efterskole ved Tarm igen klar til at slå dørene op til den kristne festival Wonderful Days, som afvikles i perioden fra 8.- 13. juli.

Her vil 700 danske og 50 udenlandske deltagere i alderen 13-19 år gæste den kristne ungdomsfestival, hvor de kan deltage i forskellige aktiviteter, blandt andet gudstjenester, boldspil, musik – i form af jam-sessions på en scene, dans eller lægge øre til debatoplæg.

- Noget af det, der adskiller festivalen fra andre, er, at det er KFUM/KFUK, der arrangerer det, så det er en kristen festival. Det betyder, at der ikke er alkohol eller rusmidler, siger pr- og kommunikationsansvarlig, Kristoffer Vindum.

Som udgangspunkt er festivalen for de betalende gæster, men torsdag 11. juli vil der være åbent for alle, når der bliver budt på en såkaldt ”Open Festival”.

Her kan lokale, venner eller familie komme og være med i lignende aktiviteter, eller synge med, når musikere som Marvelous Mosell og R’nB-sangeren Iris Gold spiller op.

- På den åbne festival er der ingen tilmelding, og hvis der kommer 1000 flere fra lokalområdet, er der selvfølgelig også plads til dem, siger han.

Er man nysgerrig, kan det være en ide at slå vejen forbi 11. juli, for det kan være sidste gang, festivalen holdes i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Typisk er man kun et sted to gange, så måske er det sidste gang i Ringkøbing-Skjern Kommune. Der bliver talt om nye steder til næste år, men det er ikke fast aftalt endnu, siger Kristoffer Vindum.

- Men vi har haft et godt samarbejde og fået god støtte fra Ringkøbing-Skjern Kommune og FrivilligVest, siger han.

Annonce
Festivalen byder på mange forskellige aktiviteter - lige fra fodbold og folkedans til kæphestevæddeløb og debatter. Pressefoto.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce