Annonce
Ringkøbing

Vidne i Tim-drabssag: Jeg troede bare, det var fuldemandssnak

Den 55-årige kvinde truede på åben gade med at slå sin samlever ihjel, fortalte et vidne i retten. Foto: Jonas Kollerup
Efter at have hørt den tiltaltes forklaring fortsatte tirsdagens retssag med forklaringer fra to politimænd og et vidne.

Herning/Tim: Efter den tiltalte i sagen om knivdrab i Tim havde afgivet forklaring i retten, kom turen til to politibetjente og det første vidne.

Ifølge den 55-årige tiltalte kvinde var hun blandt andet blevet sur på den afdøde mand, som hun boede sammen med, fordi han ikke gjorde, som hun bad ham om, og i særdeleshed fordi han havde taget hendes elscooter uden at aflevere den tilbage.

Det bekræfter et vidne, der om formiddagen før drabet havde snakket med kvinden. Vidnet var ude for at gå tur med sin mand, da de stødte på den 55-årige. Hun begyndte at tale til dem, selvom de ikke kendte hende.

- Hun spørger, om vi har set en parkeret spasserjeep. Det havde vi ikke. Så ved jeg ikke hvorfor, men hun fortæller, at politiet har været derude aftenen før, og så pludselig tager hun armene op over hovedet og siger: Jeg slår ham fandeme ihjel, den narrøv. Og der så jeg, hun havde en øl i hånden. Så jeg sagde til mig selv, at det bare var fuldemandssnak. Ellers havde vi gjort noget, fortalte vidnet.

Annonce

Nægter spark af offer

To politimænd vidnede også i retten tirsdag eftermiddag. Den første, der blev afhørt, var sammen med sin makker de første på stedet.

- Da vi kommer til adressen, står døren åben, og vi kan høre råb derindefra. Min kollega går først ind, og jeg går en meter til halvanden efter. Lige indenfor døren er der et badeværelse. Jeg kan se, der ligger en person på gulvet, og jeg kan se en kvinde, der skriger og sparker til personen. Jeg kan kun se overdelen af hendes krop, men det giver et ryk i hendes skulderparti, og det er min opfattelse, at hun sparker ham, sagde politibetjenten i Retten i Herning.

Den tiltalte har selv nægtet, at hun skulle have sparket den dræbte mand. Ifølge hende satte hun sin fod på ham for at se, om han var i live. Hun har vand i benene og kan derfor ikke bukke sig ned.

Så ikke indvolde

Den næste til at afgive forklaring var en politiassistent, der kom til stedet med sin makker og en hundepatrulje.

- Da vi kommer, er der allerede gang i den i entréen og på badeværelset. Der er Falck-folk til stede, og en af mine kollegaer er i gang med hjerte-lunge-redning. Efter cirka fem minutter bliver jeg bedt om at tage over, fordi min kollega har brug for luft. Jeg kunne se, at ofret i venstre side havde et stort snit, hvor der væltede indvolde ud. Det ser meget tørt ud, og blodet er størknet, forklarede politiassistenten.

Det store hul i maven, som anklageren fortæller, at nogle af den afdødes tarme er kommet ud af, nægter den 55-årige kvinde at have set på noget tidspunkt.

Hun har kun set, at der kom lidt blod fra brystkassen, og det var derfor, hun ringede til alarmcentralen. Den tiltalte holder på, at hun aldrig ramte den afdøde mand med en kniv, selvom hun truede ham med en og stak ud efter ham.

Hendes forklaring er, at han må have stukket sig selv med den kniv, som det lykkedes ham at slå ud af hendes hænder.

Retssagen fortsætter tirsdag og onsdag i næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce