Annonce
Skjern

Video og foto: Kom med til kunstnerisk bilræs

Foto: Christian Baadsgaard

Performanceværket Chaps & Cars blev torsdag aften opført på handelsskolens parkeringsplads i Skjern.

Annonce

SKJERN: Med alt respekt, kan man vist godt konkludere, at Nicklas Mathiesen næppe er den oplagte kunde til et årskort på kunstmuseet Louisiana. For mekanikerlærlingen fra Skjern plejer kunst at være noget med malerier, som han selv formulerer det.

- Jeg er ikke den, som går så meget op i kunst- Men når det involverer noget af det, jeg laver til daglig, så er det noget andet. Og bilkunst er jo ikke noget, man ser hver dag, siger Nicklas Mathiesen få minutter før, han skal være medvirkende i performanceværket Chaps & Cars på parkeringspladsen foran handelsskolen i Skjern.

Og hvordan ser sådan et værk ud? Kort og direkte fortalt, er det ligesom i Vild med Dans. Bare med biler. En stribe køretøjer, som ellers hører til på uddannelsescentrets værksted, er kørt frem, og de skal køre i en koreograferet rute rundt på syv minutter. I bilen spilles der musik, der er synkront med selve køremønstret. Det betyder, at tonerne bliver dramatiske, når der er hjulspin og hårde opbremsninger. Nicklas Mathiesen kører i minutterne i en Kia Ceed.

- Hvis jeg skulle vælge den perfekte bil til det, skulle det være en Opel. Jeg kører selv rundt i en Opel. Det ville være oplagt. Men enten skal det være nogle helt nye biler, eller nogle af de gamle, forklarer Nicklas Mathiesen, der godt kunne tænke sig, at der kom noget mere bilkunst.

Man kunne godt blive lidt svimmel af at kigge på, men man kunne blive endnu mere svimmel ved at være med. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce

Til gensidig fornøjelse

Lige så berigende, det har været for lærlingene, lige så berigende har det været for Inge Agnete Tarpgaard, der er kunstneren bag. Hendes pointe er, at to forskellige verdener skal mødes, og det må man sige, at der er tale om her.

- Der sker noget tredje, når to verdener mødes, siger Inge Agnete Tarpgaard, der er begejstret for at opleve, hvordan lærlingene har taget del i processen og kommet med konstruktive forslag til, hvordan man kan gøre tingene bedre.

Hele værket er blevet filmet, mens det stod på, og den skal senere vises på en bilfestival.

Tilskuerne var i øvrigt en flok lærlinge, der var oppe til svendeprøve.

Klar til at køre afsted. Foto: Christian Baadsgaard
Annonce

Se video

Se video fra Chaps and Cars her

Foto: Christian Baadsgaard
Mekanikerlærling Nicklas Mathiesen syntes, projektet lød spændende. Han sad bag rattet i en Kia Ceed - men drømte egentlig om at gøre det i en Opel. Foto: Christian Baadsgaard
En tur i en ældre Nissan Micra kan blive vild. Foto: Christian Baadsgaard
Foto: Christian Baadsgaard
Foto: Christian Baadsgaard
Bilerne kørte synkront og mødtes på midten. Foto: Christian Baadsgaard
Inge Agnete Tarpgaard er kunstneren bag Chaps & Cars. Foto: Christian Baadsgaard
Foto: Christian Baadsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Fjerde minkfarm ramt af corona: Da de begyndte at hoste, var vi godt klar over, at den var gal

Annonce