Annonce
Videbæk

Videbæks helhedsplan til debat på åbent værksted

Videbæks helhedsplan kan debatteres på et åbent værksted, der 28. januar åbner centralt i byen og inviterer borgerne indenfor til en snak om byens udvikling. PR Foto
Ringkøbing-Skjern Kommune åbner 28. januar mobilt værksted i Videbæk og inviterer borgere indenfor til en snak om byens udvikling.

Videbæk: Allerede da Ringkøbing-Skjern Kommune i efteråret 2019 holdt opstartsmøde om den kommende helhedsplan for Videbæk, blev der udpeget en række temaer, som arbejdsgruppen bag helhedsplanen skulle arbejde videre med.

Siden da er nye forslag kommet til via den digitale idébank, hvor alle har kunnet komme med forslag og ideer til processen.

Derfor er eksempelvis ønsket om et sundhedshus, udvikling af butiks- og erhvervslivet, natur og fritid samt bosætning og et varieret boligudbud i toppen af den liste af temaer, der vil blive drøftet.

Det sker, når Ringkøbing-Skjern Kommunes planlæggere fra 28. januar og et par uger frem rykker til Videbæk og slår sig ned i et mobilt værksted, siger Anne-Marie Bøgh, arkitekt og planlægger i Ringkøbing-Skjern Kommune - og projektleder på helhedsplanen for Videbæk.

Annonce

Helhedsplan for Videbæk

Vorgod-Barde, Ølstrup og Ringkøbing har tidligere fået helhedsplaner, der gennem en stærk vision og klare retningslinjer sætter rammerne for byernes udvikling ind i fremtiden.

For at sikre lokal forankring er de fire lokale medlemmer af byrådet Hans Pedersen, Linda Nielsen, Irene Lund Pedersen og Jens S. Højland blevet udnævnt som ambassadører for processen.

Sammen med formanden for Videbæk Borgerforening Peter Vennevold, formanden for Videbæk Handel & Erhverv Anita Søjberg, formanden for Videbæk Udviklingsforum Torben Tobiasen og formanden for Landdistriktsrådet Torben Hjøllund Mortensen har de blandt andet til opgave at invitere og involvere interesserede borgere, erhvervsdrivende, foreninger og organisationer.

Du kan læse mere om helhedsplanen for Videbæk på projektsiden https://www.rksk.dk/om-kommunen/projektsider/helhedsplan-videbaek.

Vil involvere alle

Idéen med værkstedet er at invitere lokale indenfor til en snak om perspektiver og de enkelte temaer i helhedsplanen.

- Planen giver mulighed for at tænke i helheder og gentænke de enkelte funktioner i byen, så et sundhedshus eksempelvis kan fungere som et værested for byens unge efter lukketid, siger Anne-Marie Bøgh.

Det mobile værksted er placeret på Bredgade 33, og vil være åbent på tidspunkter hvor også borgere, der arbejder i dagtimerne har en mulighed for at bidrage.

På åbningsdagen er der åbent kl. 15-20, og lokale opfordres til at komme og være med til at diskutere hvilken retning, Videbæk skal bevæge sig i, hvilke elementer skal der fokuseres på i udviklingen - og hvordan kan nye og eksisterende ideer og drømme få vinger.

Ud over kommunens planlæggere vil også byrådspolitikere og repræsentanter fra handelsforeningen og erhvervslivet i Videbæk være på værkstedet.

Herudover skal Anne-Marie Bøgh sammen med tegnestuen Arkitema til Videbæk Skole og lave et byplan-laboratorium.

Et robust redskab

Helhedsplanen skal tage udgangspunkt i Videbæks identitet og udviklingsmuligheder, styrke igangværende udviklingsprojekter og skabe mulighed for, at nye ideer og drømme for byen kan opstå.

- Vi håber, at alle byens aktører gør brug af planen og lader sig inspirere, når de sætter gang i nye initiativer og projekter, siger Anne-Marie Bøgh.

Det er stadig er muligt at bidrage med ideer og forslag.

- Det her er Videbæk-borgernes helhedsplan - og deres mulighed for at være med til at præge udviklingen i byen. Arbejdet med planen er en mulighed og som et redskab til at være med til at tage ansvar for udviklingen i Videbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce