Annonce
Videbæk

Videbæks helhedsplan til debat på åbent værksted

Videbæks helhedsplan kan debatteres på et åbent værksted, der 28. januar åbner centralt i byen og inviterer borgerne indenfor til en snak om byens udvikling. PR Foto
Ringkøbing-Skjern Kommune åbner 28. januar mobilt værksted i Videbæk og inviterer borgere indenfor til en snak om byens udvikling.
Annonce

Videbæk: Allerede da Ringkøbing-Skjern Kommune i efteråret 2019 holdt opstartsmøde om den kommende helhedsplan for Videbæk, blev der udpeget en række temaer, som arbejdsgruppen bag helhedsplanen skulle arbejde videre med.

Siden da er nye forslag kommet til via den digitale idébank, hvor alle har kunnet komme med forslag og ideer til processen.

Derfor er eksempelvis ønsket om et sundhedshus, udvikling af butiks- og erhvervslivet, natur og fritid samt bosætning og et varieret boligudbud i toppen af den liste af temaer, der vil blive drøftet.

Det sker, når Ringkøbing-Skjern Kommunes planlæggere fra 28. januar og et par uger frem rykker til Videbæk og slår sig ned i et mobilt værksted, siger Anne-Marie Bøgh, arkitekt og planlægger i Ringkøbing-Skjern Kommune - og projektleder på helhedsplanen for Videbæk.

Helhedsplan for Videbæk

Vorgod-Barde, Ølstrup og Ringkøbing har tidligere fået helhedsplaner, der gennem en stærk vision og klare retningslinjer sætter rammerne for byernes udvikling ind i fremtiden.

For at sikre lokal forankring er de fire lokale medlemmer af byrådet Hans Pedersen, Linda Nielsen, Irene Lund Pedersen og Jens S. Højland blevet udnævnt som ambassadører for processen.

Sammen med formanden for Videbæk Borgerforening Peter Vennevold, formanden for Videbæk Handel & Erhverv Anita Søjberg, formanden for Videbæk Udviklingsforum Torben Tobiasen og formanden for Landdistriktsrådet Torben Hjøllund Mortensen har de blandt andet til opgave at invitere og involvere interesserede borgere, erhvervsdrivende, foreninger og organisationer.

Du kan læse mere om helhedsplanen for Videbæk på projektsiden https://www.rksk.dk/om-kommunen/projektsider/helhedsplan-videbaek.

Annonce

Vil involvere alle

Idéen med værkstedet er at invitere lokale indenfor til en snak om perspektiver og de enkelte temaer i helhedsplanen.

- Planen giver mulighed for at tænke i helheder og gentænke de enkelte funktioner i byen, så et sundhedshus eksempelvis kan fungere som et værested for byens unge efter lukketid, siger Anne-Marie Bøgh.

Det mobile værksted er placeret på Bredgade 33, og vil være åbent på tidspunkter hvor også borgere, der arbejder i dagtimerne har en mulighed for at bidrage.

På åbningsdagen er der åbent kl. 15-20, og lokale opfordres til at komme og være med til at diskutere hvilken retning, Videbæk skal bevæge sig i, hvilke elementer skal der fokuseres på i udviklingen - og hvordan kan nye og eksisterende ideer og drømme få vinger.

Ud over kommunens planlæggere vil også byrådspolitikere og repræsentanter fra handelsforeningen og erhvervslivet i Videbæk være på værkstedet.

Herudover skal Anne-Marie Bøgh sammen med tegnestuen Arkitema til Videbæk Skole og lave et byplan-laboratorium.

Annonce

Et robust redskab

Helhedsplanen skal tage udgangspunkt i Videbæks identitet og udviklingsmuligheder, styrke igangværende udviklingsprojekter og skabe mulighed for, at nye ideer og drømme for byen kan opstå.

- Vi håber, at alle byens aktører gør brug af planen og lader sig inspirere, når de sætter gang i nye initiativer og projekter, siger Anne-Marie Bøgh.

Det er stadig er muligt at bidrage med ideer og forslag.

- Det her er Videbæk-borgernes helhedsplan - og deres mulighed for at være med til at præge udviklingen i byen. Arbejdet med planen er en mulighed og som et redskab til at være med til at tage ansvar for udviklingen i Videbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce