Videbæk

Videbæk Nabohjælp vil nedlægge sig selv

Senere i januar vil Videbæk Nabohjælp nedlægge sig selv på en ekstraordinær generalforsamling. Arkivfoto: Miki Jørgensen.

Tiden er løbet fra Videbæk Nabohjælp. Loven og bedre og billigere alternativer gør det svært for foreningen at fortsætte. Men det betyder ikke, at formanden sidder med en bitter fornemmelse.

Videbæk: Det blev allerede besluttet sidste år, men nu bliver der gjort alvor af det.

28. januar 2019 har Videbæk Nabohjælp indkaldt til generalforsamling. Efterfølgende vil der være en ekstraordinær generalforsamling, hvor eneste punkt på dagsordenen er bestyrelsens forslag om at nedlægge foreningen.

- Foreningen har overlevet sig selv. Der er sket meget, siden vi begyndte tilbage i 2011 eller 12. Vi har et lokalt sms-varsel, som vi sender ud til vores medlemmer, men nyheden går lige så stærkt på Facebook, siger formanden for Videbæk Nabohjælp, Lars Bang Pedersen.

Han mener samtidig, at foreningen har nået sit mål, og det er også en af grundene til, at de nu vælger at nedlægge foreningen.

- Nabohjælp er på alles læber, og det var vores mål. Folk er bevidste om at holde øje med hinanden, og vi mener, vi har været en vigtig faktor til at få det op at stå. Det har vi også fået at vide fra politiet. Det er med god smag i munden, at vi lukker foreningen ned, fordi vi føler, at vi har gjort en forskel, siger han.

Personfølsomme data

To andre grunde til, at Videbæk Nabohjælp vil nedlægge sig selv, er Trygfonden og persondataloven. Og de to ting hænger tæt sammen.

- Telefonnumre er personfølsomme data, og vi har vores medlemmers numre til at ligge på et register, og det må vi ikke. Det er ikke sikkert nok. Det er det, der gør, at vi siger, nu lukker vi altså ned, siger formanden.

Hvis Videbæk Nabohjælp skulle fortsætte, kræver loven, at de har et sikkert system til at gemme telefonnumre i.

- Hvis vi skulle lave noget mere sikkert, så skulle vi arbejde hårdt på noget uden formål. Der er ingen grund til at holde liv i foreningen bare for at holde liv. Der skal være et formål, siger Lars Bang Pedersen.

Gratis Nabohjælp

Det er her, Trygfonden kommer ind i billedet. Trygfonden har en landsdækkende service, der også hedder Nabohjælp.

- Der kan man slå sig sammen på gader og i bydele. Det er gratis, og det er meget bedre end det, vi kan tilbyde. De vedligeholder systemet og har flere og bedre faciliteter. Vores system er for simpelt og gammeldags. De kan overholde persondataloven, siger Lars Bang Pedersen og fortsætter:

- Det har været sjovt og fint, mens vi har haft Videbæk Nabohjælp, og vi var aldrig kommet i gang uden Vestjylland Forsikring. De troede på os, og de stillede endda lokaler til rådighed for vores stiftende generalforsamling, siger han.

Formanden opfordrer desuden beboerne i Videbæk til at blive ved med at advare hinanden på Facebook. Han håber også, at folk vil tage Trygfondens Nabohjælp til sig.

- Trygfonden virker supergodt. Der er så mange muligheder i det. Folk bør sætte sig ned på gaden og vejen og slå sig sammen, så de kan kigge på det, siger Lars Bang Pedersen.

0/0
Videbæk

Guitar på spansk

Videbæk

350 gymnaster på gulvet i hallen

Videbæk

Seniordamer fra Videbæk på tur til markant virksomhed

Tophistorier

Videbæk

Agilia udvider med 2600 kvm

Videbæk

Babyer synger med de gamle

Videbæk

Endnu et tyveri: Politiet advarer om bølge af GPS-tyverier

Videbæk

Konservative inviterer til debat

Videbæk

Sej 4. klasse optager vindervideo

Videbæk

Kulturhuset i Spjald er godt kørende