Annonce
Ringkøbing-Skjern

Videbæk-højhusene opføres på én gang – og nu er huslejen fastlagt

Bomidtvest vil opføre de tre højhuse på Bredgade på én gang og ikke i etaper. Efterspørgslen er nemlig stor.
Annonce

Videbæk: De tre omdiskuterede højhuse i Videbæk, som naboerne har protesteret voldsomt imod, er angiveligt så eftertragtede blandt kommende lejere, at projektet bliver realiseret på én gang og ikke i etaper over fire til seks år.

De tre højhuse, to af dem på fem etager og ét på fire etager, vil få 38 lejligheder med et samlet boligareal på i alt 3.988 kvadratmeter. Boligernes størrelse vil variere fra 88 til 109 kvadratmeter.

Bomidtvest budgetterer med en årlig boligudgift på 842 kroner pr. kvadratmeter, hvilket svarer til en gennemsnitlig husleje på 7.370 kroner, eksklusiv forbrug.

Oplysningerne kom frem, da økonomiudvalget tirsdag godkendte ansøgningen fra Bomidtvest, der indebærer, at kommunen skal yde et grundkapitalindskud til boligselskabet på 8,1 millioner kroner.

Kommunen har for 2020 afsat 14 millioner kroner til indskud til støttet byggeri og har allerede afsat 9,1 million til Ringkøbing-Skjern Boligforenings byggeri i Ringkøbing K. For også at kunne støtte Videbæk-højhusene, må kommunen derfor ”låne” 3,2 million fra det afsatte beløb i 2021.

Anlægsudgiften for hele projektet ventes at blive på cirka 81,5 millioner. Boligforeningen optager et realkreditlån på 71,7 millioner, beboerindskuddet udgør 1,6 million, og resten kommer fra kommunens indskud. Desuden skal kommunen yde garanti for en andel på cirka 48,8 millioner af boligforenings realkreditlån.

Niels Rasmussen (SF) stemte som den eneste i økonomiudvalget imod at give tilskuddet til Bomidtvest.

Naboer, der frygter for skygge- og indbliksgener fra byggeriet og deraf faldende ejendomsvurderinger, har klaget til Planklagenævnet, hvor sagerne er under administrativ behandling og endnu ikke afgjorte. De har dog ikke opsættende virkning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Annonce