x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Videbæk-højhusene opføres på én gang – og nu er huslejen fastlagt

Bomidtvest vil opføre de tre højhuse på Bredgade på én gang og ikke i etaper. Efterspørgslen er nemlig stor.

Videbæk: De tre omdiskuterede højhuse i Videbæk, som naboerne har protesteret voldsomt imod, er angiveligt så eftertragtede blandt kommende lejere, at projektet bliver realiseret på én gang og ikke i etaper over fire til seks år.

De tre højhuse, to af dem på fem etager og ét på fire etager, vil få 38 lejligheder med et samlet boligareal på i alt 3.988 kvadratmeter. Boligernes størrelse vil variere fra 88 til 109 kvadratmeter.

Bomidtvest budgetterer med en årlig boligudgift på 842 kroner pr. kvadratmeter, hvilket svarer til en gennemsnitlig husleje på 7.370 kroner, eksklusiv forbrug.

Oplysningerne kom frem, da økonomiudvalget tirsdag godkendte ansøgningen fra Bomidtvest, der indebærer, at kommunen skal yde et grundkapitalindskud til boligselskabet på 8,1 millioner kroner.

Kommunen har for 2020 afsat 14 millioner kroner til indskud til støttet byggeri og har allerede afsat 9,1 million til Ringkøbing-Skjern Boligforenings byggeri i Ringkøbing K. For også at kunne støtte Videbæk-højhusene, må kommunen derfor ”låne” 3,2 million fra det afsatte beløb i 2021.

Anlægsudgiften for hele projektet ventes at blive på cirka 81,5 millioner. Boligforeningen optager et realkreditlån på 71,7 millioner, beboerindskuddet udgør 1,6 million, og resten kommer fra kommunens indskud. Desuden skal kommunen yde garanti for en andel på cirka 48,8 millioner af boligforenings realkreditlån.

Niels Rasmussen (SF) stemte som den eneste i økonomiudvalget imod at give tilskuddet til Bomidtvest.

Naboer, der frygter for skygge- og indbliksgener fra byggeriet og deraf faldende ejendomsvurderinger, har klaget til Planklagenævnet, hvor sagerne er under administrativ behandling og endnu ikke afgjorte. De har dog ikke opsættende virkning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce