Annonce
Videbæk

Videbæk fik sin danmarksmester

Sylwester Staniszewski (i midten) fra Videbæk Judo er nu Danmarksmester. Steffen Jørgensen og Rene Iversen (til venstre) tog sølvmedaljer. Foto: Hans Leerskov Hansen.

Judoklubben i Videbæk var lørdag til DM, og det kastede to sølvmedaljer og en danmarksmester af sig.

Videbæk: Spændingen var på sit højeste, da Videbæk Judo og Jujitsuklub lørdag satte kursen mod DM i judo i Skanderborg.

Klubben stillede til start med syv U/12-kæmpere, mens tre seniorer over 21 var med.

Deltagerne stillede op i B-klassen, der er for judokæmpere, der har været i aktion i sporten i mellem et og fire år:

- Der var spænding og sommerfugle i maven op til. Man er rigtig spændt, og ingen ved, hvem de skal møde. Det er noget, der giver rutine og erfaring, siger Hens Leerskov Hansen, der er træner i Videbæk Styrkesport.

Annonce

Det er rigtig fedt at have en danmarksmester nu. Det giver også lidt for børnene, der virkelig har nogen at se op til.

Hans Leerskov Hansen, træner for Videbæk Judo.
Videbæk Judo er en blanding af både børn og voksne. Til DM stillede man med syv børn og tre seniorkæmpere. Foto: Hans Leerskov Hansen.

En imponerende høst

Judoklubben havde ikke de store forventninger til stævnet i Skanderborg. Oppe mod kæmpere fra hele landet kunne alt ske, men på forhånd havde Hans Leerskov Hansen beskrevet, at det ville være stort at få en danmarksmester til Videbæk.

Og det fik han, for de tre seniorer leverede store resultater.

I -81 kilo rækken hentede Sylwester Staniszewski en fornem guldmedalje, og i samme række tog Steffen Jørgensen sølv. I -73 kilo-rækken blev det til en flot sølvmedalje for Rene Iversen:

- Det er rigtig fedt at have en danmarksmester nu. Det giver også lidt for børnene, der virkelig har nogen at se op til, fortæller Hans Leerskov Hansen.

Træneren har især stor ros til sin ene sølvvinder Rene Iversen:

- Han havde brækket kravebenet for syv uger siden. Han var nervøs for, om det ville holde, og han tabte første kamp. Efter den tævede han alle andre, udtaler en stolt træner.

De tre medaljetagere var tilbage til træning torsdag. Foto: Hans Leerskov Hansen.

Næste niveau

De tre senior-kæmpere, der høstede medaljer ved DM, har stort potentiale.

Næste skridt bliver dog alt andet end let, understreger Hans Leerskov Hansen:

- De bliver snart gradueret til A-kæmpere. Det vil gøre, at det er en helt anden type modstandere, der venter. Så er det kæmpere med sorte bælter og landsholdskæmpere. De har ikke alderen med sig. Havde de været 15, havde mulighederne været endnu bedre, slutter træneren.

Der var jubel i træningslokalet ovenpå det flotte DM. Foto: Hans Leerskov Hansen.
Judo er en populær sportsgren i Videbæk, og medlemstallet går den rigtige vej. Foto: Jørgen Kirk.
Klubben har haft pæn succes med at tiltrække unge kæmpere. Foto: Jørgen Kirk.
Hans Leerskov Hansen er stolt over sit hold og sine tre medaljetagere. Foto: Jørgen Kirk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce