Videbæk

Videbæk fik sin danmarksmester

Sylwester Staniszewski (i midten) fra Videbæk Judo er nu Danmarksmester. Steffen Jørgensen og Rene Iversen (til venstre) tog sølvmedaljer. Foto: Hans Leerskov Hansen.

Judoklubben i Videbæk var lørdag til DM, og det kastede to sølvmedaljer og en danmarksmester af sig.

Videbæk: Spændingen var på sit højeste, da Videbæk Judo og Jujitsuklub lørdag satte kursen mod DM i judo i Skanderborg.

Klubben stillede til start med syv U/12-kæmpere, mens tre seniorer over 21 var med.

Deltagerne stillede op i B-klassen, der er for judokæmpere, der har været i aktion i sporten i mellem et og fire år:

- Der var spænding og sommerfugle i maven op til. Man er rigtig spændt, og ingen ved, hvem de skal møde. Det er noget, der giver rutine og erfaring, siger Hens Leerskov Hansen, der er træner i Videbæk Styrkesport.

Det er rigtig fedt at have en danmarksmester nu. Det giver også lidt for børnene, der virkelig har nogen at se op til.

Hans Leerskov Hansen, træner for Videbæk Judo.
Videbæk Judo er en blanding af både børn og voksne. Til DM stillede man med syv børn og tre seniorkæmpere. Foto: Hans Leerskov Hansen.

En imponerende høst

Judoklubben havde ikke de store forventninger til stævnet i Skanderborg. Oppe mod kæmpere fra hele landet kunne alt ske, men på forhånd havde Hans Leerskov Hansen beskrevet, at det ville være stort at få en danmarksmester til Videbæk.

Og det fik han, for de tre seniorer leverede store resultater.

I -81 kilo rækken hentede Sylwester Staniszewski en fornem guldmedalje, og i samme række tog Steffen Jørgensen sølv. I -73 kilo-rækken blev det til en flot sølvmedalje for Rene Iversen:

- Det er rigtig fedt at have en danmarksmester nu. Det giver også lidt for børnene, der virkelig har nogen at se op til, fortæller Hans Leerskov Hansen.

Træneren har især stor ros til sin ene sølvvinder Rene Iversen:

- Han havde brækket kravebenet for syv uger siden. Han var nervøs for, om det ville holde, og han tabte første kamp. Efter den tævede han alle andre, udtaler en stolt træner.

De tre medaljetagere var tilbage til træning torsdag. Foto: Hans Leerskov Hansen.

Næste niveau

De tre senior-kæmpere, der høstede medaljer ved DM, har stort potentiale.

Næste skridt bliver dog alt andet end let, understreger Hans Leerskov Hansen:

- De bliver snart gradueret til A-kæmpere. Det vil gøre, at det er en helt anden type modstandere, der venter. Så er det kæmpere med sorte bælter og landsholdskæmpere. De har ikke alderen med sig. Havde de været 15, havde mulighederne været endnu bedre, slutter træneren.

Der var jubel i træningslokalet ovenpå det flotte DM. Foto: Hans Leerskov Hansen.
Judo er en populær sportsgren i Videbæk, og medlemstallet går den rigtige vej. Foto: Jørgen Kirk.
Klubben har haft pæn succes med at tiltrække unge kæmpere. Foto: Jørgen Kirk.
Hans Leerskov Hansen er stolt over sit hold og sine tre medaljetagere. Foto: Jørgen Kirk.
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce