Annonce
Ringkøbing-Skjern

Videbæk fejrede jul på hjul: Masser af godt humør, da byens træ blev tændt

Opfindsomheden var stor, da Videbæk fejrede jul på hjul. Foto Søren Palmelund.
Snesevis af biler defilerede forbi byens juletræ, da lyset blev tændt; drive-in-juletræstændingen blev en kæmpe succes, og bychef Annette Hindkjær er overvældet over den store opslutning om begivenheden.
Annonce

VIDEBÆK: Ingen kan beskylde Connie Agnethe Nielsen og datteren Josefine for at mangle fantasi.

Da mor og datter hørte, at Videbæk havde droppet planerne om som sædvanligt at danse om byens juletræ på pladsen mellem Bredgade og Gl. Kongevej, satte det straks gang i tankevirksomheden hos de to.

Bychef Annette Hindkjær og Hanne Mikkelsen, der sidder i juletræsudvalget, havde nemlig fundet på en alternativ plan - en drive-in juletræstænding med præmier til de flottest julesmykkede biler.

De to lagde hovederne i blød, og lagde en plan, der fuldstændig forvandlede deres bil til noget, der var som taget ud et juleeventyr.

- Vi bor i Vorgod, så der var lige et par ting, vi først kunne sætte på bilen, når vi kom til Videbæk af hensyn til trafiksikkerheden, siger Connie Nielsen.

Blandt andet en pæn stor nissemand, der klamrede sig til bilen udvendigt!

Og mor og datter fra Vorgod havde skam også pyntet bagagerummet! Foto Søren Palmelund.

I bilens bagagerum havde de monteret en flamingoplade med et nisselandskab, og tagboksen var skiftet ud med en "snemobil". Om det så var deres lille hund, Wendy, var den i julekostume!

Annonce

To en halv time

- Det tog os nok to en halv time at pynte bilen i dag. Men det var sjovt og hyggeligt at være med til, sagde Josefine.

Både hun og hendes mor bekræftede, at de i alt fald var kommet i vældig julestemning...

En slikpose! Det kan sætte julestemningen i vejret! Foto Søren Palmelund.

- Nu skal vi så hjem og have det hele ud af bilen igen. Men det tager ikke så lang tid - og det skal småmænd nok også blive hyggeligt, sagde Connie Nielsen.

Nu ventede de to så bare på, om de var blandt de kreative, der vandt en af de tre præmier for flottest pyntede bil; den var nok værd at score, for der var første-, anden- og tredjepræmier på henholdsvis 1500, 1000 og 500 kroner.

Glædelig jul 2020! Foto Søren Palmelund.

I alt fald så man adskillige flot pyntede biler, der kom kørende op ad Bredgade, hvorefter de drejede ned ad Gl. Kongevej, hvor frivillige fra Borgerforening stod klar til at uddele slikposer i hundredvis.

Bilernes førere skulle bare dytte én, to, tre eller flere gange, afhængigt af, hvor mange børn der var i bilen, så fik de en slikpose rakt ind gennem vinduet til tonerne af Videbæk Tambourkorps' julemusik.

Annonce

Masser af biler

Og biler var der masser af. Fra klokken 15 af og godt en halv time frem kørte de i en lind strøm forbi juletræet.

Julestemning i alle aldersklasser. Foto Søren Palmelund.


Det er en kæmpesucces - det kan vi kun være tilfredse med. Da vi blev klar over, at vi ikke kunne gennemføre den traditionelle juletræstænding, kom vi på den her idé, og det er dejligt at se, hvordan folk har taget imod den.

Annette Hindkjær, bychef i Videbæk.


- Vi ved ikke, hvor mange - jeg tror ikke vi har tal på dem. Men måske 150-200. På forhånd ville jeg være blevet glad, hvis der var kommet 50, men det her er helt overvældende, sagde en glad Hanne Mikkelsen, ophavskvinden til ideen om konkurrencen om flottest pyntede bil.

Der var kø langt ned ad Bredgade. Foto Søren Palmelund.

På forhånd var der lavet 600 slikposer, og selv om det var sunket i beholdningen, var der dog stadig nogle stykker tilbage.

Videbæks ganske nye bychef var også glad.

- Det er en kæmpesucces - det kan vi kun være tilfredse med. Da vi blev klar over, at vi ikke kunne gennemføre den traditionelle juletræstænding, kom vi på den her idé, og det er dejligt at se, hvordan folk har taget imod den, sagde Annette Hindkjær.

Bychef Annette Hindkjær (th) var begejstret over bysbørnenes juleopfindsomhed. Foto Søren Palmelund.

En ting er i alt fald sikkert - julestemningen i mange hjem rundt om i Videbæk og omegn er langt fra ringere, end den ville have været under "normale" omstændigheder...

Connie Agnete Nielsen og datteren Josefine vakte opsigt med deres udsmykning. Foto Søren Palmelund.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Paludan køber konkursramt friskole: Lokale bød forgæves på tvangsauktion

Annonce