Annonce
Videbæk

Videbæk Adventures: Det er lidt som at være barn igen

Som deltager i Videbæk Adventures bliver man mødt af en masse forskellige udfordringer, der skal løses for at man kan komme videre på ruten. Det er lidt som at være barn igen og bare give den gas i naturen, ifølge en af de lokale deltagere, Jan Bækdal Kristensen. Foto: Mads Dalegaard
Ruten til næste års løb i det vestjyske er allerede ved at blive planlagt.
Annonce

VIDEBÆK: Det var en våd rute, som deltagerne i Videbæk Adventures var ude på. Ikke kun fordi det regnede en hel del.

- Hvis ikke der var kommet vand fra oven, så var de blevet våde alligevel, fortæller en smilende Henrik Juhl, der arrangerer Videbæk Adventures og glæder sig over et velafviklet arrangement.

De første deltagere tog af sted fredag ved midnatstid, mens endnu et hold cyklede af sted ved firetiden om natten til lørdag. De sidste, der ville nøjes med den korte rute, blev sendt ud på ruten ved 11-tiden lørdag formiddag. Heriblandt det eneste lokale hold, 6920 Videbæk, med Jan Bækdal Kristensen, Michael Haunstrup og Jan Skuldbøl Fisker.

- Det var en rigtig god rute, men det var også meget vådt. Der var poster i vand ved anlægget, ved en lille sø og kanosejlads i Finderup. Det var fint og godt planlagt, fortæller Jan Bækdal Kristensen, der sammen med sine holdkammerater kom først i mål på den korte distance.

Ved grusgraven i Finderup var der svar oppe ad skrænterne, som skulle samles ind efter at deltagerne havde været en tur i kano i de små søer. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Det er sjovt

Han og holdet har været med i Videbæk Adventures syv-otte gange ud af de 10 gange, som løbet har været holdt. De deltager ikke i andre adventureløb, men støtter alene op om det lokale løb.

- Det er, fordi vi synes, det er sjovt. Vi skal bruge hovedet, vores kondi og læse kort. Vi klatrede også og skulle gennem en labyrint. Det er meget afvekslende og ikke bare som at løbe 15 kilometer, fortæller han.

- Det er faktisk ligesom, da vi var små, hvor vi sprang over bækken og klatrede i træer i Herborg Bakker, tilføjer han med et grin.

Annonce

Gode udfordringer

Det er Henrik Juhl, der planlægger ruten på de tre distancer. Han er allerede i gang med at lægge planer for den 11. udgave af Videbæk Adventures.

- Vi skal finde nye områder hvert år, hvor det kan være sjovt og udfordrende, og hvor vi kan flette det sammen med at rulle, sejle, løbe og cykle, forklarer Henrik Juhl, der blandt andet sendte deltagerne på årets længste rute en tur omkring Pumpestation Nord ved Skjern Å, hvor de også skulle sejle.

Men det er også vigtigt, at de korte ruter byder på gode udfordringer.

- De skal også have fornemmelsen af, at det er et race fra start til mål. De har ikke så lange stræk, men får så gode, sjove opgaver undervejs. Det får vi rigtig god feedback på, fortæller Henrik Juhl.

Ruterne er altid hemmelige, indtil deltagerne tager afsted, så Henrik Juhl vil ikke afsløre, hvad hans nye ideer til det 11. race går ud på.

Det tiende Videbæk Adventure blev holdt i weekenden, hvor deltagerne skulle løbe, cykle, sejle i kajak og kano og blandt andet kom forbi grusgraven ved Finderup. Enkelte af deltagerne fik i øvrigt nogle ekstra udfordringer, da de løb ind i hjemmeværnsøvelsen omkring Stauning Lufthavn, hvor de blev visiteret, inden de kunne komme til deres posten. Foto: Mads Dalegaard
Det var kun et enkelt lokalt hold med på det udfordrende orienteringsløb i den vestjyske natur. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Massetest i Vestjylland: Torsdag åbner yderligere to teststeder i Ringkøbing-Skjern

Debat

Vinternote: Tiden flyver

Annonce