x
Annonce
Ringkøbing

Viceborgmester på lobbyarbejde for Naturkraft

Viceborgmester Søren Elbæk (S) mener, at Naturkraft kommer til at spille en betydende national rolle i Danmark. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Ringkøbing: Mens politikere i en jævn strøm aflægger visit hos Naturkraft i Ringkøbing, så gik turen forleden den anden vej.

Viceborgmester Søren Elbæk (S) mener, at endnu flere Christiansborgpolitikere bør få øjnene op for Naturkraft, og derfor deltog han i denne uge i et møde i Klima-, Energi-, og Forsyningsministeriet sammen partifællen folketingsmedlem Annette Lind, Naturkraftdirektør Peter Sand og tidligere tv-meteorolog og nuværende ambassadør for Naturkraft Jesper Theilgaard.

- Det er vores klare mål, at Naturkraft får en klart definerende rolle i forhold til formidlingen af klimaspørgsmål, påvirkningen af miljøet, bæredygtighed og den grønne omstilling. Vi arbejder derfor i øjeblikket på at italesætte projektet alle de steder, det overhovedet er muligt, siger Søren Elbæk.

Den vestjyske delegation oplevede ifølge Elbæk lydhørhed, og derfor er det planen at forsætte dialogen med ministeriet og klimaminister Dan Jørgensen (S), som dog ikke deltog i mødet med viceborgmesteren og Naturkraftfolkene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce