Annonce
Ringkøbing-Skjern

Viceborgmester foreslår regeringen at fremskynde udbygning af hovedvej A15

Viceborgmester Søren Elbæk (S) mener, at coronakrisen bør få staten til at fremrykke anlægsinvesteringer som 2+1-vejen mellem Ringkøbing og Herning. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Søren Elbæk opfordrer regeringen til at fremrykke statslige investeringer og peger på 2+1-vejen mellem Ringkøbing og Herning som eksempel. Opfordringen deles af Venstre-formand Jakob- Ellemann, der foreslår regeringen at fremrykke statslige anlægsprojekter.

Ringkøbing-Skjern: Staten bør ligesom kommunerne fremrykke offentlige investeringer, mener Ringkøbing-Skjerns viceborgmester Søren Elbæk (S).

Han peger på, at regeringen skal forhandle en infrastruktur til en samlet sum på 130 milliarder, men at forhandlingerne er udsat til primo 2021.

- Regeringen bør få Folketingets opbakning til at igangsætte de mest oplagte anlægsprojekter så hurtigt som overhovedet muligt, siger Søren Elbæk og peger på den længe ønskede udvidelse af Hovedvej A15 mellem Ringkøbing og Herning til en 2+1-vej som et oplagt mål.

- En udbygning af hovedvej A15 har ikke mødt meget politisk modstand. I øjeblikket udføres der VVM-undersøgelse på strækningen. Jeg synes, det ville være værd at undersøge, om ikke VVM-undersøgelsen kunne fremskyndes, således at arbejdet med udbygningen straks derefter kan igangsættes, siger Elbæk.

Hvis staten fremrykker offentlige investeringer, får det præcis den samme effekt, som når kommunerne gør det, argumenterer han.

- Pengene er afsat. Hvis den politiske vilje er til stede, vil investeringerne få dobbelteffekt. På den korte bane understøtter det beskæftigelsen ovenpå en omfattende krise. På den lange bane understøtter det erhvervslivet i Midt- og Vestjylland i betydelig grad. Staten får aldrig nogen sinde mere for pengene end lige præcis nu, siger han.

Elbæks opfordring er på linje med en melding fra Venstreformand Jakob Ellemann-Jensen, der ifølge ritzau foreslår regeringen at fremrykke statslige anlægsprojekter for "et betydeligt milliardbeløb" indenfor infrastruktur, almene boliger og havvindmøller.

- Nu har vi foreløbigt fjernet anlægsloftet for kommuner og regioner, men der er også brug for, at staten træder til og fremskynder nogle af de gode anlægsprojekter, der alligevel ligger klar i skuffen, som vi kan igangsætte ganske hurtigt, siger Jakob Ellemann-Jensen til ritzau.

Venstre foreslår som Elbæk, at infratrukturplanen med trafikale investeringer sættes i værk, og at udbuddet af havmølleparker, som der politisk enighed om, fremrykkes. Desuden skal der afsættes penge fra Landsbyggefonden til at finansiere renoveringsprojekter i den almene boligsektor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce