Annonce
Ringkøbing

Efterskoleelever tændte lys i mørket: - Vi ville alle sammen bare gerne gøre noget godt

Det var meget stemningsfyldt, da efterskoleelever i Vedersø tidligere på ugen gik sammen om at tænde stearinlys under åben himmel. Foto: Sidse Thestesen
Elever på Vedersø Idrætsefterskole og The International stod tidligere på ugen sammen om en alternativ begivenhed - i et håb om at sprede glæde og tro på fremtiden.
Annonce

Vedersø: Det kan være lidt svært at se lyset i disse tider: Coronakrisen synes nærmest uden ende, og tilmed er november langt henad vejen præget af et tungt og gråt skydække.

Men forleden aften gjorde eleverne på Vedersø Idrætsefterskole og The International noget ved det, da de i fælleskab tændte stearinlys for at sende en besked til hinanden og verden om sammenhold og håb.

Med tiltaget var eleverne samtidig med til at fejre en hinduistisk lysfest kaldet Diwali, der efterhånden er blevet populær i flere kulturer - særligt i Asien.

- Det giver god mening for vores internationale afdeling at markere den slags internationale, kulturelle begivenheder, og så var det virkelig dejligt, at idrætsefterskolen gerne ville være med til at sprede lidt lys og positivitet i mørket i den her tid, siger volontør på den internationale efterskole i Vedersø,  Renata Nagy, der var initiativtager til arrangementet.

Christian Johansen, der er elevrådsformand på The International, glæder sig over, at der blev tændt så mange lys:

- Vi vil bare gerne gøre noget. Så jeg støtter fuldstændig idéen om, at vi i fællesskab sender et positivt signal og en tanke til verden og den situation, vi står i, siger han.


Det giver god mening for vores internationale afdeling at markere den slags internationale, kulturelle begivenheder, og så var det virkelig dejligt, at idrætsefterskolen gerne ville være med til at sprede lidt lys og positivitet i mørket i den her tid.

Renata Nagy, volontør på den internationale efterskole


Annonce

At gøre noget godt

Da Renata Nagy, der er fra Ungarn, faldt over en beskrivelse af Diwali-festivalen, besluttede hun sig for at lufte sin idé, som hurtigt blev bakket op af både elever og lærere på de to efterskoler:

- Det var jo egentlig ret simpelt, vi tændte hver især et lys, mens vi sendte tanker ud. Vi ville alle sammen bare gerne gøre noget godt, siger Renata Nagy og tilføjer:

- Det var vores lille besked til alle, der læser eller ser det her: Lad os sammen lyse op i mørket. Lad os kæmpe videre sammen hver for sig i en unægtelig svær tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bil i brand: Påkørte gravemaskine

Debat

KD vil have minkgravene fjernet

Annonce