Annonce
Læserbrev

Vi vil aflive myterne om elbiler

Læserbrev: Du går måske med tanker om at købe en elbil. Men tvivlen nager dig, for du ved ikke, hvad du skal tænke og tro om de nye elektriske køretøjer. Der er nemlig desværre mange myter om elbiler i den offentlige debat, men langt de fleste af dem har ikke hold i virkeligheden. Blandt misforståelserne er opfattelsen af, at elbilen er upraktisk, når familien skal på tur. At det er bøvlet, når den skal lades op hele tiden – og hvor gør man egentlig det i det vestjyske? Det kan også være, du allerede har en elbil, men skal kæmpe med venner og families påstande om, at den både er dyr, besværlig og upålidelig. Det er i de her år, vi for alvor skal sætte turbo på den grønne omstilling, hvis vi og de næste generationer skal have en bæredygtig verden at leve i. Derfor er det rigtig ærgerligt, at de mange fordomme og misforståelser er så udbredte. Det forhindrer desværre, at vi for alvor får sat gang i den nødvendige omstilling af privatbilismen. Derfor har vi i et gensidigt samarbejde igangsat en kampagne, der én gang for alle skal afkræfte de mange myter, der hersker herhjemme om elbiler. Sandheden er, at det er muligt at få dem ladet op rigtig mange steder rundt om i hele landet. At rækkevidden passer til langt de flestes kørselsbehov. Også når kursen er sat mod familietræf i den anden ende af landet. Det er vigtigt, vi ved, hvad elbilen er for en størrelse, inden vi skifter den gamle benzin- eller dieseldrevne ud. Vi skal have fakta på plads, så vi kan træffe oplyste valg. Det er trods alt en stor beslutning at skifte bil – særligt fra brændstof til el. Vi skal ikke være bange for at tale åbent om elbiler og andre nye grønne teknologier. Derfor håber vi, at så mange som muligt vil tage godt imod den nye oplysningskampagne for elbiler, som Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Transport- og Boligministeriet, Dansk Elbil Alliance og FDM har igangsat. De mange nyttige informationer, tips og tricks, som kampagnen giver os alle, vil ikke alene give det nødvendige og retvisende beslutningsgrundlag. Den vil samtidig gøre dig i stand til at punktere naboen og kollegaens fordomme, når du næste gang triller en elbil i garagen eller hen foran en ladestander.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fulderik havde problemer med toget

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Ringkøbing

12. december-nissen: - Jeg har 38 timers lønnet arbejde om ugen. Herudover går der en del tid med frivilligt foreningsarbejde og ufrivilligt husarbejde

Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Jeg synes, det er ærgerligt, at Skjern nu mister chancen for at udvikle midtbyen

Annonce