Annonce
Videbæk

Vi skal med glæde servere giraf

Bent Gråkjær fra Westergaards Hotel har serveret girafhakkebøf i sin elevtid på Hotel Vildbjerg. Arkivfoto

Nakkekoteletter. Indehaver af Westergaards Hotel har i sin elevtid lavet hakkebøffer af en giraf fra Jyllands Park Zoo, så han vil med glæde gøre plads i kølerummet til Marius.

»Vi skal støtte op om de lokale råvarer, så der skal slet ikke være alt det ballade med, hvad der skal ske med den giraf. Hvis kan jeg kan få tid til at rydde mit kølerum, så skal jeg med glæde lave nakkekottelletter af Marius til vores gæster,« siger indehaver af Westergaards Hotel Bent Gråkjær.

Forarbejdning af girafkød er ikke fremmed for hotejeren. Da han var kokkeelev på Hotel Vildbjerg for omkring 20 år siden serverede de hakkebøffer fra girafkød til deres gæster.

»Under den tidligere direktør af Jyllands Park Zoo fik vi en aftale i stand, og fik kød fra en giraf, de havde aflivet. Vi serverede hakkebøffer af girafkød til vores gæster, og hvis giraffen alligevel skal dø, er det da en god måde at komme af med kødet på, « fortæller Bent Gråkjær.

Annonce

Der var til adskillige nakkekottelletter i den lange hals, fortæller hotelindehaveren, men dengang blev giraffen lavet til hakkebøffer til hotellets gæster.

»Det var en god ide at lave hakkekød ud af den, fordi det var et gammelt dyr, men den der blev slagtet i København, kunne man nok godt lave rigtig gode nakkekottelletter af,« siger han.

Bent Gråkjær kan ikke selv huske at have smagt på girafkødet, men mindes at folk fortalte, at det smagte i retning af hestekød, og dengang var der interesse for at smage på det eksotiske kød.

Som formand for Regional Madkultur i Vestjylland opfordrer Bent Gråkjær til at bruge lokale råvare, og så kunne der sagtens stå giraf på menueen på Westergaards Hotel.

»Lad os da også støtte op om de mere eksotiske råvarer, vi har i området. Jeg skal med glæde komme ud og besigtige giraffen, hvis vi skal have den på menukortet,« siger han.

Bent Gråkjær er ikke bekymret for at modtage dødtrusler for en eventuel girafmenu på Westergaards Hotel.

»Vi er ikke bekymret for at modtage dødstrusler, det tager vi meget let på. Og det burde da være populært for kokke og restauratører, « siger Bent Gråkjær.

Selv om han er åben overfor muligheden, så foreligger der ingen aftaler med Jyllands Park Zoo om at servere Marius.

Annonce
Ringkøbing-Skjern

Tag kandidattesten her

Tarm For abonnenter

Godt 5 millioner kroner for 1 kilometer cykelsti: Vejdirektoratet forklarer de dyre kilometer

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik her

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Ny kandidat til byrådet tager kampen op: Det er ikke godt nok med 27 elever i en klasse, siger Marie Kamp From

Tarm For abonnenter

Landsret stadfæstede: 24-årig Tarm-bo er dømt for voldtægt

Ringkøbing

Skipper Hagde og Anette Visgaard sælger garnbutik

Skjern

Ballade på Østergade: Politi måtte stoppe flere påvirkede bilister

Videbæk

Mystisk hærværk i Videbæk: Bilist klippede kædelås over på løbehjul og kørte igen

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Karakterer og videoanalyse: To spillere fik et 10-tal - men overmagten endte med at blive for stor

Videbæk

Vidner og hvid varebil søges: Flugtbilist efterlod påkørt kvinde i smadret bil

Navne

Manden bag genopretningen af Skjern Å er død: Fik hjertestop, mens han sov

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Skjern

Havnefogeden gennem 30 år holder til i tyskernes skur - og nyder det: Jeg elsker Stauning Havn

Hvide Sande For abonnenter

Læser er bekymret for udrykningskøretøjer ved ny smal vejstrækning: Ambulance sad fast

Skjern

Bil totalsmadret på hovedvej: Bilist er sigtet for uopmærksomhed

Annonce