Annonce
Ringkøbing-Skjern

- Vi skal ikke lægge hele sogne øde: Kommunen ønsker retningslinjer for solcelleanlæg

Kommunens største solcelleanlæg, Nørhede-Hjortmose ved Ølstrup, er på 40 hektar. Det i Gestenge kan blive op til 10 gange så stort. Arkivfoto.
Teknik- og miljøudvalget vil indhente oplysninger i andre kommuner om, hvordan de håndterer store solcelleanlæg.

RINGKØBING-SKJERN: Efter vindmøllerne kommer solcelleanlæggene …

Det kæmpeanlæg, som en gruppe lodsejere i samarbejde med GreenGo Energy ønsker at etablere i Gestenge mellem Stauning Lufthavn og Dejbjerg, og som ifølge planerne skal være på omkring 400 hektar, er bare det første af mange, mener formanden for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S).

- Interessen for solcelleanlæg er stor, og vi hører om, at der er planer om anlæg, der endda er større end det i Gestenge, siger han.

Han vil ikke udtale sig om dette anlæg, da initiativtagerne netop har indsendt en anmodning til kommunen om tilvejebringelse af et plangrundlag.

- Men det er klart, at vi skal have styr på udviklingen. Fra politisk hold har der været forslag om en temaplan, men det kan vi ikke lave, da der ingen regler er på området. I stedet skal vi have en drøftelse af, hvilke retningslinjer vi ønsker, der skal være gældende på området. Til det formål skal vi blandt andet indhente oplysninger om, hvordan de gør i andre kommuner, siger udvalgsformanden.

Annonce

Alle skal kunne være der

John G. Christensen lægger ikke skjul på, at retningslinjerne formentlig vil indebære, at der vil være landskaber i kommunen, hvor der ikke vil kunne etableres solcelleanlæg.

- Vores holdning er, at der både skal være mulighed for etablering af solcelleanlæg - og for, at folk kan bo i nabolaget. Vi skal have det gjort så fornuftigt, at vi ikke lægger hele sogne øde.

John G. Christensen er personligt tilhænger af solcelleanlæg.

- Vi skal have solcelleanlæg, og vi skal endda gerne have mange. Men de skal placeres der, hvor landmændene måske ikke så godt kan udnytte jorden og på en sådan måde, at folk ikke får ødelagt udsigten, siger han.

Hvornår retningslinjerne kan være udarbejdet, tør han ikke sige.

- I den nærmeste fremtid, siger han.

Anlægget ved Gestenge er ifølge planerne på 400 hektar - altså fire kvadratkilometer svarende til 800 fodboldbaner. Får det den størrelse, vil det kunne producere 365.000 MWh om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce