Annonce
Debat

Vi må spørge os selv, hvilken type turisme vi ønsker

Poul Osmundsen.
Annonce

De fleste af os taber pusten, hvis det er en måned eller to siden, vi sidst har været i Søndervig. Det går nemlig stærkt på den største byggeplads i den vestligste del af Region Midtjylland; den  er et imponerende syn med sine kraner, piloteringshamre, den konstante strøm af lastbiler og hvad har vi ellers.

Når først det nye Lalandia med Danmarks største badeland står klar, får turismen her i området endnu et skud væksthormoner. På godt og måske knap så godt. For lige så godt, det er for vores lokale økonomi at have en stor og velfungerende turismesektor, lige så problematisk kan det blive, hvis den kommer til at fylde på den forkerte måde.

Med andre ord: Får vi nok ud af den?

Når spørgsmålet skal stilles, er det fordi de seneste års tiltag på turismeområdet er så indgribende, at vi lokale er nødt til at spørge os selv, hvilken type turisme, vi ønsker. Er succeskriteriet flest mulige overnatninger? Eller skal vi også have noget ud af den, som gør, at det øgede pres på naturen, vejene og diverse offentlige faciliteter, som den medfører, giver mening?

Som formanden for Destination Vesterhavet, Lisbeth Valther, meget rigtigt siger: "Det er jo ikke et spørgsmål, om vi skal have turisme, men hvordan vi skal have turisme. For turismen påvirker vores samfund på godt og ondt, men den skaber også arbejdspladser, oplevelser og fremdrift."


De seneste års tiltag på turismeområdet er så indgribende, at vi er nødt til at spørge os selv, hvilken type turisme, vi ønsker.


"Vi taler altid om overnatninger. Der siger jeg bare, man får det, man har fokus på. Det svarer til, at en butik siger, der har været virkelig mange kunder i butikken, men hvad hjælper det, hvis de ikke køber noget? Vi skal fokusere på omsætning og gæstetilfredshed – ikke nødvendigvis flere turister," udtaler hun.

En god pointe, og det er godt at se, at formanden for vor lokale turistorganisation har øje for den. Det bør vi alle have - ikke mindst vore folkevalgte. Når alt kommer til alt, er det os lokale, der har ansvaret for, at vort samfund udvikler sig på en måde, som flest mulige af os ønsker og har gavn af.

Det vil turisterne i øvrigt også nyde glæde af...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbobanken sænker grænsen for negativ rente: Fra nytår betaler du minus 0,6 procent på al kontant opsparing over 100.000 kroner

Skjern

Gudstjenestet flyttet fra kirke til hal

Annonce