Annonce
Ringkøbing-Skjern

Vi ligger fortsat i toppen: Ringkøbing-Skjern passerer Herning, når det gælder erhvervsklima

Vestas er blandt de mange virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune, der ønsker bedre trafikvilkår. Foto Poul Osmundsen.
Ringkøbing-Skjern Kommune gik en anelse tilbage i DI's årlige erhvervsklima-undersøgelse, men ligger stadig som nummer fem - og vi passerede for første gang vores nabo mod øst.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Erhvervsklimaet i Ringkøbing-Skjern er stadig blandt det bedste i Danmark.

I Dansk Industris årdlige undersøgelse af erhvervsklimaet fortsætter Rignkøbing-Skjern sin stabile udvikling, og ligger på en samlet femteplads blandt danske kommuner.

Vi er godt nok gået en smule tilbage i forhold til 2019, da Ringkøbing-Skjern var nummer tre, men det bekymrer nu ikke borgmester Hans Østergaard (V).

- Det er de små marginaler, der gør forskellen; hvad der tæller for os, er at vi de sidste tre år har ligget i top fem i undersøgelsen, og det var det mål, vi stillede os i byrådet i 2017, fastslår borgmesteren.

I øvrigt har Ringkøbing-Skjern nu for første gang passeret Herning, der er gledet fra en andenplads sidste år til en sjetteplads i år. For 10. gang på 11 år er det Ikast-Brande, der topper DI's erhvervsklimamåling.

- Det er virkelig flot, og afspejler det fælles fokus i Ringkøbing-Skjern: Man er enige om at ville erhvervslivet, siger Claus Arberg, administrerende direktør for Hvidbjerg Vinduet A/S og formand for DI Midt Vest.

Annonce

Tilfredse virksomheder

Hvad der især glæder borgmesteren, er, at hele 80 procent af virksomhederne i Ringkøbing-Skjern vil anbefale andre at placere sig i kommunen.


Det har stor betydning for kommunen, at de lokale virksomheder er så tilfredse.

Hans Østergaard, borgmester Ringkøbing-Skjern Kommune.


- Det har stor betydning for kommunen, at de lokale virksomheder er så tilfredse, fastslår Hans Østergaard.

Han har dog det samme ønske, som han har haft hvert år, siden han overtog borgmesterkæden: At der sikres bedre vejforbindelser til og fra kommunen. Adgangsvejene er vigtige for virksomhederne, fordi de gør det nemmere at tiltrække medarbejdere og for at kunne få varer ud på inden- og udenlandske markeder, påpeger han.

- Vi ligger kun som nummer 76, når det gælder virksomhedernes tilfredshed med infrastrukturen; det overrasker os ikke, og vi gør, hvad vi kan for at ændre på det. Men i modsætning til mange af de andre forhold, kan vi ikke rigtig selv gøre noget ved det ud over at presse på politisk, siger borgmesteren.

Claus Arberg er enig med Hans Østergaard:

- Netop infrastrukturen i kommunen trækker ned på vurderingen af Ringkøbing-Skjerns erhvervsklima, men heldigvis er der jo gang i et stærkt lobbyarbejde med både kommune og virksomheder for at sikre bedre forbindelser, siger DI-formanden.

Annonce

Stor fremgang

Ringkøbing-Skjern er siden 2012, da vi kun var nummer 62 på erhvervsklimalisten, konstant gået frem, år for år, indtil vi i 2019 nåede tredjepladsen. Nu er vi altså tilbage på femtepladsen fra 2018, men den placering er borgmesteren stadigvæk godt tilfreds med.

- Andre kommuner har også opdaget, at det betyder noget at ligge godt placeret, så konkurrencen er blevet hårdere, siger han.

Et område, hvor vi er gået lidt tilbage, er sagsbehandlingstiden, men det hænger ifølge borgmesteren sammen med, at der i øjeblikket er flere store projekter i gang, ikke mindst Lalandia i Søndervig, der har givet travlhed i planafdelingen.

I Ringkøbing-Skjern har 78 virksomheder svaret på undersøgelsen; det er virksomheder inden for produktion, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning, servicevirksomhed og så videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce