Annonce
Læserbrev

Vi føler os som gidsler for 3F: Stop jagten på ordentlige danske virksomheder

Læserbrev: Her hos Lauge Bonde ApS har vi de seneste uger været meget omtalt i medierne. Det er normalt ikke noget vi går efter, men i denne situation føler vi os nødsaget til at få vores sag - og sandheden omkring den - frem i offentligheden. Dagbladet Ringkøbing-Skjern har på sandfærdig måde beskrevet sagen, både med udtalelser fra vore medarbejdere og os som virksomhed, fra KA som arbejdsgiverforening og fra 3F. Derudover har Dagbladet også beskrevet historien bag 3F’s urimelige magtmisbrug i forhold til en gammel aftale (ikke lov!) fra 1899.

Vi - medarbejdere og virksomhed - føler os som ”gidsler”, fanget i 3F’s urimelige magtmisbrug og magtarrogance. Kunne vi betale en ”løsesum” for at komme fri, gjorde vi det gerne!

Gennem de 18 år vi har haft overenskomst med KA, er vi flere gange blevet kontaktet af den lokale 3F-afdeling, som kunne se, at vi ingen overenskomst havde med dem. Når vi så fortalte, at vi rent faktisk havde en overenskomst, som vi var meget godt tilfredse med ved KA, så svarede de hver gang: ”Nå, men så er I jo organiseret og har ordnede forhold. Så skal I bare vide, vi er der, hvis I skulle få lyst at skifte engang”. Det respekterede vi. 3F kom med et tilbud, vi takkede pænt nej, og så har vi i 18 år levet i fordragelighed og med respekt til hinanden.

Vi har dygtige og ansvarsfulde medarbejdere, som alle yder deres bedste hver dag. Alle har mulighed for at udvikle sig via kurser og lignende, som vi i virksomheden selv betaler for uden at skulle søge diverse fonde om midler.

Medarbejdere og virksomhed er ikke ”dem og os”, vi er et hold, som i fællesskab løser de arbejdsopgaver, vi påtager os. Vi kan tale, lytte og samarbejde med hinanden uanset alder, uddannelse, tro, fagforening og så videre. Vi kan lide at være sammen med hinanden på arbejdspladsen, men også i fritiden, når der er firmaarrangementer – ligegyldigt om det er medarbejdere eller virksomhed, der står som arrangør.

Vi har heller aldrig interesseret os for, om de virksomheder, vi samarbejder med, har haft overenskomst med 3F, KA eller om de slet ikke har været organiseret. Det er deres eget valg, og det kommer ikke os ved. Vi har arbejdsopgaver, som skal løses på bedst mulige måde, og det kan vi fint finde ud af sammen, uanset hvilken overenskomst / forening, vi hver især står i. For øvrigt kan jeg oplyse, at vi kun samarbejder med ordentlige danske virksomheder!

Det samme gælder vore medarbejdere. Indtil al balladen med 3F nu her, har vi ikke vidst noget som helst om, hvor og om vore medarbejdere stod i en fagforening. Det er for os en privat sag, og det kommer ikke os ved. Inden vi ansætter en medarbejder, bliver han orienteret om, at vi har overenskomst med KA, og hvilke ordnede forhold det giver ham. Det skriver medarbejderen selv under på i ansættelsesaftalen, når han starter i virksomheden - uden tvang fra nogen. Jeg kan for øvrigt oplyse, at vi aldrig har haft svært ved at få medarbejdere og ej heller lærlinge!

Vi accepterer og respekterer virksomheder og medarbejdere, der selv har valgt at samarbejde med 3F og deres overenskomst. Vi forlanger bare, at 3F skal gøre det samme, altså acceptere og respektere virksomheder og medarbejdere, der selv har valgt at samarbejde med andre Arbejdsgiverforeninger eller fagforeninger. Det vigtigste må da være, at vi er organiseret og følger en anerkendt og lovlig dansk overenskomst.

Derfor, 3F: Stop jeres jagt på ordentlige og ansvarsfulde danske virksomheder - som for øvrigt med glæde bidrager til det gode velfærdssamfund, vi alle nyder godt af i Danmark i 2019.

Annonce
Lauge Bonde Borris faglig konflikt overenskomst 3F Kristelig Arbejdsgiverforening anlægsgartner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];