x
Annonce
Læserbrev

Vi er ikke i mål: Kamp om sygeplejersker i region Midtjylland

Læserbrev: Jeg håber virkelig, at alle sygeplejersker føler sig ombejlet og værdsat på den gode måde i disse dage på, hvor fuldtidspolitik og fordeling af flere sygeplejersker heftigt diskuteres i både regionsråd og medier. Tak til Joan Bohl Damgaard for her i avisen i fredags at give et vigtigt indblik i de vilkår, som vores sygeplejersker arbejder under i regionen i dag.

Ja, vi har brug for flere hænder og flere sygeplejersker i sundhedsvæsenet herunder også psykiatrien. I KD er vi enige i, at de sygeplejersker, som ønsker fuld tid skal have ret til det. Samtidig anerkender vi også, at der er sygeplejersker, der ikke ønsker at være på fuldtid f.eks. fordi nattevagter belaster familielivet. De sygeplejersker har vi også brug for og de skal også anerkendes for deres værdifulde indsats i vores sundhedsvæsenet. Det er glædeligt, at regionen har en livsfasepolitik, hvor muligheden for deltid er indtænkt, men nedskrevne ord gør det ikke alene – det er vigtigt at denne politik også praktiseres rundt omkring, så de sygeplejersker, der ønsker deltid, kan få lov til det. Det vil KD holde øje med, når den nye fuldtidspolitik iværksættes, for regionen skal være en god arbejdsplads for alle vores dygtige ildsjæle.

Arbejde er ikke et mål i sig selv – der er også andre værdier i livet. Vi skal huske at investere menneskers og familiers trivsel – ikke mindst i en tid, hvor mange mennesker kæmper med stress og psykiske lidelser hos dem selv eller som pårørende. Derfor skal vi ikke presse medarbejdere op på fuld tid, men i stedet bruge gulerødder og sikre et godt og rummeligt arbejdsmiljø samt uddanne flere.

Det er vigtigt at forbedre normeringerne på hospitalsafdelingerne rundt omkring. I KD glæder vi os over, at regeringen i finansloven 2020 har afsat midler til både flere sygeplejersker og en stærkere psykiatri – begge dele er hårdt tiltrængt. Det er grotesk at der i hospitalsenheden Vest lægges op til fyringer af sygeplejersker, når vi ved, hvor stort behovet er. Det har været en noget rodet proces omkring fordelingen af de 107 nye sygeplejersker, som region Midtjylland får penge til i 2020. Men forhåbentlig kan vi endnu nå at sikre, at psykiatrien får del i de øremærkede midler til flere sygeplejersker. Det vil KD kæmpe videre for sammen med Alternativet og Psykiatrilisten.

Ligeværdighed mellem psykiatri og somatik kommer ikke af sig selv. Der skal politisk vilje til. I regionsrådet er vi godt på vej i retning af at styrke psykiatrien, men vi er ikke i mål. Derfor skal vi fortsat aktivt sikre de bedste rammer for at rekruttere og fastholde personale, der kan sikre en god behandling i psykiatrien, og her er penge til flere sygeplejersker – også i psykiatrien - et skridt mere i den rigtige retning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

38 nye lejligheder lige midt i Videbæk? Ja tak!

Læserbrev: Tirsdag 31. marts skal vi i byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune stemme om en endelig godkendelse af de tre punkthuse på Bredgade i Videbæk. Det vil jeg varmt anbefale byrådet at stemme ja til. 38 nye lejligheder med plads til både ung som gammel. De billigste lejligheder kan lejes for omkring kr. 6.300. Det må siges at være langt fra de dommedagsprofetier, om en voldsom høj husleje på langt over kr. 8.000, som, nej-sigerne havde proklameret, kunne blive tilfældet. Det er heldigvis ikke tilfældet. Faktisk bliver gennemsnitshuslejen på omkring kr. 7.300. Det er på niveau med den husleje, der betales for nybyggeri i Herborg bare for at sætte det i perspektiv. Beliggenheden centralt i byen er på alle måder ideel. Her er man både tæt på anlægget, butikslivet i byen og Centerparken. Det er derfor heller ikke underligt, at der er så stor efterspørgsel, at man ønsker at gennemføre projektet på én gang i stedet for i løbet af fire-seks år. Men jeg vil egentlig ikke fortælle så meget om etagebyggeriet, men mere om de gode ting der følger med, når det forhåbentlig står færdigt. Man kan mene, hvad man vil om projektet, men der er ingen tvivl om, at det vil lokke nye familier til byen på den ene eller den anden måde. Vi snakker potentielt om 38 nye børnefamilier, der kan flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune og til Videbæk. Potentielt 38 nye børnefamilier! Der vil blive skabt en helt naturlig rokade, når etagebyggeriet står færdigt. Den ældre generation rykker videre og skaber plads til en ny generation på villavejene. Måske kommer der også mindre børnefamilier, som flytter ind i en af de nye lejligheder for at finde ud af ,om livet i Videbæk er noget for dem. Hele 38 familier der handler i vores butikker, og hjælper til med at holde gang i vores på mange måder helt unikke bymidte. Nogle vil formentlig engagere sig i vores foreningsliv, og deres børn vil uden tvivl benytte sig af de forskellige fritidsaktiviteter. I disse lidt dystre tider og hvor dårlige nyheder fylder i medierne, så har vi brug for gode nyheder, og det synes jeg i den grad, dette projekt er. Hele 38 familier der kan være med til at skabe endnu mere liv i vores fantastiske by og vores fantastiske kommune!

Annonce