Ringkøbing

Vi er de mest produktive i hele Danmark

Hydra-Grene i Skjern er en af de lokale virksomheder, der har en meget høj produktion pr. medarbejder. Foto: Jørgen Kirk

Indbyggerne i Ringkøbing-Skjern Kommune er de mest produktive i hele Danmark, viser ny analyse fra Danmarks Statistik.

Ringkøbing-Skjern: Mon ikke, der er blevet klappet lidt på skuldrene på mange lokale arbejdspladser her til morgen. Fulgt af sætningen "Godt gået".

I går kom det nemlig frem, at arbejderne i Ringkøbing-Skjern Kommune er de mest produktive i hele kongeriget.

"Når der korrigeres for regionale forskelle i branchestruktur, har Ringkøbing-Skjern den højeste produktivitet, mens København har den næsthøjeste produktivitet", skriver Danmarks Statistik i analysen "Er store arbejdsmarkeder mere produktive end små?"

Forklaringen på den flotte placering ligger ikke kun i vestjysk flid og dygtighed, men også i brugen af robotter og automatisering, fordi produktiviteten er målt på, hvor meget værdi hver medarbejder tilfører virksomheden pr. time, så robotters arbejde, automatisering og anden teknologisk udvikling tæller med i regnestykket.

Det gælder for eksempel hos Hydra-Grene i Skjern, hvor det netop er robotternes indtog, der har løftet produktiviteten.

- For mig giver det mening. I den afdeling vi står i nu, arbejder vi jo 24-7, og der er kun mennesker her en tredjedel af tiden, siger direktør Henrik Sillesen til TV Midt-Vest.

Men også de hårde tider efter finanskrisen skal regnes med, når man skal finde forklaringen på den høje produktivitet i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det mener, Kim Rune Brarup, der er formand for Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

- Den omstilling der har været specielt i forbindelse med sidste krise, hvor mange blev tvunget til at rationalisere helt enormt. Den har man jo været igennem, og det var nogle svære år, der i 08', 09' og 2010. Men den omstilling bærer nu frugt, siger Kim Rune Brarup til TV Midt-Vest.

Ifølge analysen fra Danmarks Statistik spiller god infrastruktur og høj uddannelse på et afgrænset arbejdsmarked også en afgørende rolle for den høje produktivitet i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Når der korrigeres for regionale forskelle i branchestruktur, har Ringkøbing-Skjern den højeste produktivitet, mens København har den næsthøjeste produktivitet.

Danmarks Statistik
0/0
Ringkøbing

The Rocking Ghosts på Fjordgården

Ringkøbing

Konfirmation i Torsted kirke søndag 28. april klokken 10:00

Ringkøbing

Konfirmation i Ringkøbing Kirke, den 28. april klokken 10.00

Ringkøbing

Masja udgiver dogme-plade